Anksiyete bozukluğu olanlar dikkat! Google sizin için geliştirdi...

Anksiyete bozukluğu olanlar dikkat! Google sizin için geliştirdi...
Google, insanların anksiyete durumunu ölçmek için bir özellik geliştirdi.

Google'ın geliştirdiği insanların anskiyete durumunu ölçmek için geliştirdiği özellik klinik tarafından onaylandı.

Korona virüs nedeniyle geliştirilen uygulamayla ilgili bugün resmi açıklama geldi. Geliştirme aşamasında konunun uzmanlarıyla çalışılan anketin klinik olarak onaylandığını da aktaran Google, koronavirüs kaynaklı stresle baş etmede etkili olacak aracın başarılı sonuçlar vereceği konusunda da oldukça iddialı.

HANGİ ÜLKELERDE UYGULANIYOR? 

Özellik, şimdilik sadece ABD’de kullanılabilir durumda:

Genel Anksiyete Bozukluğu-7 (GAD-7) ismi verilen anket için şirket, Akıl Hastalıkları Ulusal İttifakı (NAMI) ile ortak çalışma yürüttüğünü de aktardı. Bir bilgi paneli içerisinde yer alan sorulardan oluşan anketin, kullanıcıların katılım göstermesi durumunda onlara kaygı bozukluğundan muzdarip olup olmadıklarını anlamaları için yardım ettiği söylendi. Toplamda 7 sorudan oluşan anketin sonucuna göre kullanıcıların yardım veya tavsiye için çeşitli kaynaklara yönlendirileceği de açıklandı.

Bir uzman tarafından yöneltilecek soruları kapsayan ve çok detaylı çalışmalar sonucu ortaya çıkarıldığı bildirilen Google’ın bu yeni uygulaması, henüz çok yeni ve şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılabiliyor. Daha önce depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu ile ilgili taramalar başlatan Google, GAD-7 ile bu hizmetini üçe çıkarmış durumda. Şirket ilerleyen günlerde anketin diğer ülkeler için de geliştirileceğini ve çalışmaların devam ettiğini de söylüyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar