Ankara'ya yürüyen baro başkanlarına polis engeli

Ankara'ya yürüyen baro başkanlarına polis engeli
Ankara'ya yürümek isteyen baro başkanları şehrin girişinde polis engeli ile karşılaştı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Ankara'nın girişinde toplanan baro başkanları Ankara'ya alınmıyor. AKP'nin baroların yönetimine ilişkin hazırladığı yasa değişikliği taslağını protesto etmek için harekete geçen baro başkanları temsili 20 kilometrelik yürüyüşün ardından bugün Ankara girişinde bir araya geldi.  

ankara1.jpg

Yeniçağ'dan Berkay Bigeç'in aktardığına göre Eskişehir yolunda bir araya gelen baro başkanları polis engeliyle karşılaştı. Ankara'nın girişinde yoğun bir polis denetimiyle karşılaşan barı başkanlarının Ankara'ya girmesine izin verilmedi. 

BÖYLE KANUNSUZ BİR EMİR OLMAZ

Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, Yeniçağ'a yaptığı açıklamalarda "Başkent’e girmemize Anıtkabir’e yürümemize izin verilmiyor. Tamamen suç işleniyor, böyle kanunsuz bir emir olmaz. Anayasa özgürlüğünden en temel hak ve hürriyetlerimizden bizi mahrum bırakıyorlar. Şehre girmemizden dahi korkan bir sistemle karşı karşıyayız. Bizim amacımız Anıtkabir’e girmek. Buna müsaade edilmiyor. 2020 yılında şehre yürümemize müsaade edilmiyor. Hiçbir gerekçe gösterilmedi. Valilik müsaade etmiyor deniyor sadece." şeklinde konuştu. 

ankara2.jpg

OTURMA EYLEMİ

Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından şehre girişlerine izin verilmeyen baro başkanları Ankara girişinde oturma eylemi başlattı. Burada kısa bir de basın açıklaması yapıldı.
Burada konuşan Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, "Biz temsil ettiğimiz insanlar için bu tür hukuksuzluklarla mücadele etmek zorundayız." dedi. 

"Cuma günü kendi illerinden ülkede avukatlık yasası üzerinden yapılan ve 80 milyonun hukukuna yapılan değişiklikleri daha görünür kılmak için yola çıktık." diyen Uzun, "Bu sabah ulaştığımız Ankara’da tam da yola çıkış sebebimizi bize canlı olarak yaşatan, Anayasal hakkımızı Ankara’ya girişimizi engelleyen bir durumla karşı karşıya kaldık. Yola çıkışımızın ne kadar anlamlı ve gerekli olduğu ortaya çıktı. Biz temsil ettiğimiz insanlar için bu tür hukuksuzluklarla mücadele etmek zorundayız." ifadelerini kullandı. 

whatsapp-image-2020-06-22-at-10-01-38.jpeg

"FEYZİOĞLU'NUN BİZİM YANIMIZDA OLMASI GEREKİRDİ"

Metin Feyzioğlu’nun tam bu sırada Anıtkabir’de olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine Uzun şöyle konuştu:"Türkiye’de hak mücadelesinin nasıl yapılmakta olduğunu kendi illerinden yola çıkmış baro başkanı arkadaşlarımız gösterdi. Bizler vatan sevgisiyle Ata sevgisiyle yoğrulmuş insanlarız. Bizi ayrıştırarak gruplara bölmek birliğe yakışan davranış değildir. Birlik başkanının böyle bir günde bizimle birlikte bizim yanımızda olması gerekirdi." 

whatsapp-image-2020-06-22-at-12-20-46.jpeg
CİHANER'DEN AÇIKLAMA

Baro başkanlarına destek vermek için gelen eski savcı ve CHP PM Üyesi İlhan Cihaner Yeniçağ'a yaptığı açıklamada TBB Başkanı Feyzioğlu için "Burada olması gerekirdi" dedi. 

Cihaner, "Sarı sendika diye bir kavram vardır, Metin Feyzioğlu’nun son zamanlardaki tavrının giderek sarı sendika tavrına benzer bir tavır aldığını düşünüyorum. Yani eğer Türkiye’nin en büyük baro başkanları burada bir farkındalık yaratmaya çalışıyorsa Metin Feyzioğlu burada olmalıydı. Kendisi inanmasa da başlangıçtan bu yana burada olmalıydı. Onun yerine hükümetin tezlerinin daha öne çıktığı sıcak mesajlar verdiği bir tavır sergiliyor. Buradan geri adım atılmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar