Ankara'da MİT'e özel mahkeme kuruldu

Ankara'da MİT'e özel mahkeme kuruldu
Ankara Adliyesi'nde kurulan 34. Ağır Ceza Mahkemesi, sadece MİT personelinin yargılandığı davalara bakacak.

Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK), 10 Temmuz 2019 tarihinde yayınlandığı 785 sayılı kararla, Ankara’da 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kurulmasınını kararını verdi.

Bu mahkemeye, 16 Eylül tarihinden itibaren dosya verilmeye başlandığı ifade edildi.

NTV’nin haberine göre kuruluş işlemleri tamamlanan mahkeme, ilk etapta sadece MİT görevlilerinin yargılandığı davalara bakmakla görevlendirildi. Özel mahkemenin sonraki süreçte başka dosyalara bakıp bakmama durumuna ise diğer mahkemelerdeki iş yüküne göre karar verilecek.

Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nin faaliyete başlamasıyla birlikte, savcılığın, MİT görevlileri hakkında sürdürülen soruşturmaları hızlandırarak seri bir şekilde iddianameleri düzenlemeye başladığı öğrenildi. MİT’teki ‘FETÖ yapılanması’ iddiasına yönelik soruşturmalar kapsamında haklarında dava açılan personelin davalarının da bu mahkeme de görüleceği ifade edildi.

Bu mahkemedeki davaların kamuoyuna açık bir şekilde yapılıp yapılmayacağına ise mahkeme heyeti karar verecek. Mahkeme heyetinin, CMK’daki ‘kamu güvenliği’ hükmü nedeniyle bazı duruşmalar kapalı yapabileceği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar