Ankara’da Meclis, otobüs kredisini kabul etti

Ankara’da Meclis, otobüs kredisini kabul etti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın geçtiğimiz gün duyurduğu düşük maliyetli kredi ile alınacak 300 otobüs için çekilecek kredi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi'nde, daha önce komisyonda AKP ve MHP oylarıyla reddedilen ‘Belediyeye 300 yeni otobüs alınmasına ilişkin borçlanma teklifi’ gündeme alındı.

AKP ve MHP, Yavaş'ın yurt dışından Merkez Bankası faizinin yarı fiyatına bulduğu kredi borçlanması teklifine, ‘evet’ oyu kullandı.

YAVAŞ, KREDİYİ SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞTU

Yavaş daha önce yaptığı açıklamasında, “Değerli hemşehrilerim; Ankara'da toplu ulaşım sıkıntılarını çözme çalışmalarımız dahilinde 300 yeni otobüs almak için yurt dışından Merkez Bankası faizinin yarı fiyatına kredi bulduk. Belediye meclisimizin de bu talebi Ankara halkı için onaylayacağına inanıyorum.

Yeni otobüs alabilmek için belediye meclisimizden borçlanma için yetki istedik. Cuma günü umuyorum ki tüm Ankaralıların hayrına olan ve sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi ‘kendi kredinizi kendiniz bulun’ söylemine uygun olarak dış krediden borçlanma talebimizin onaylanmasını umuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar