Ankara'da baro başkanlarına polis müdahalesi

Ankara'da baro başkanlarına polis müdahalesi
İktidarın baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirmeye yönelik hamlesine tepki gösteren barolar, cuma günü başlattıkları yürüyüşün ardından bugün Ankara’ya ulaştı. Ankara'nın girişinde barikat kuran polis, baroların yürümesine izin vermedi.

"Savunma Yürüyor" adı altında bulundukları illerden Ankara'ya gelen baro başkanlarına yoğun yağmur altında polis müdahale etti.

Başkent'e girişine 300 metre kala durdurulan baro başkanları ve avukatlar başlattıkları oturma eylemini yaklaşık 9 saat sürdürürken, gece 20.45 sıralarında Ankara'da yoğun yağmur başladı. Bu sırada polisin bariyerlerle çevirdiği bölgede bulunan avukatlar, yakındaki inşaata sığınmaya çalıştı. Bariyerlerin dışında kalan avukatlar ve basın mensuplarına polis dağılmaları için müdahale etti.

Polis baro başkanları ile dışarıda kalan avukatlar ve basın mensupları arasına 3 çevik kuvvet otobüsünü yerleştirerek görüntü alınması engellendi.

Baro başkanları, desteğe gelen avukatların evlerine dönmesini istedi. Başkanlar, sabaha kadar yandaki şantiyede bekleyeceklerini söylediler.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar