Ankara sigara yasağına uymadı!

Ankara sigara yasağına uymadı!
Korona virüs önlemleri kapsamında, cadde ve meydanlarda sigara içmek yasaklandı. Ankara'da ise bazı vatandaşlar yasağa uymayarak, sigara içmeye devam etti.

Ankara yasak dinlemedi!

İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan genelgeyle 81 ilde halkın yoğun olduğu cadde, sokak, meydan, park ve durak gibi alanlarda sigara içmek yasaklandı. Ankara'da ise hafta sonu yoğunluk yaşanan park ve meydanlarda, bazı vatandaşlar sigara içmeye devam etti. Kuğulu Park ve çevresi ile Kızılay Meydanı ve çevresinde, maskelerini çene altına indirip sigara içenler, çevredekilere de aldırmadı.

"İÇMEK İSTEYEN KENDİSİNE ALAN BULANİLİR"

Vatandaşlardan bazıları sigara yasağını doğru bulurken, bazıları ise uygulamaya tepki gösterdi. Özgür Tekin, "İçmek isteyen kimseyi rahatsız etmeden kendine bir alan bulabilir. Yolda biri içtiği zaman ben de rahatsız oluyordum. Ama ölçülü şekilde davranılması gerekiyor. Hata yapan kişiye de saygısızlık yapmadan izah etmek gerekiyor" dedi.

"AÇIK ALANDA GEREKİLİ GÖRÜMÜYORUM"

Yasağı doğru bulduğunu söyleyen Gökhan Ekmen, "İnsanlar sırf hava almak için daraldıklarından yüzünü açıyor. Bu kesinlikle tehlikeli, vatandaşlarımızın daha dikkatli olması, maske rahatsızlık yaratsa da kullanmaya özen göstermeliler" diye konuştu. Sedef Somaltın ise "Açık alan olduğu için gerekli görmüyorum. Kapalı alanda zaten dikkat ediyoruz. Maske, mesafe, hijyene zaten dikkat ediyoruz" dedi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar