Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü istifa etti!

Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü istifa etti!
Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman görevinden istifa etti. Sarıduman, AKP mitinglerine gönderdiği ekmeklerle kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman görevinden istifa etti.

Sarıduman, yüksek maaşı ve AKP mitinglerine ücretsiz gönderdiği ekmeklerle tepki çekmişti.

Sarıduman'ın maaşının 35 bin liranın üzerinde olduğu iddia ediliyordu.

2011 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek'in siyasi danışmanı olarak belediyede görev alan Sarıduman, Gökçek'in Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ettiği 28 Ekim 2017 tarihine kadar bu görevini sürdürdü.

Sarıduman, 14 Şubat 2018 tarihinde ise Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. Genel Müdürlük görevine başlamıştı.

MANSUR YAVAŞ SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz aylarda Genel Müdür Ahmet Sarıduman ve Genel Müdür Yardımcısı Volkan Yüksel hakkında; AKP'nin parti kongrelerine, gençlik kolları toplantılarına ve seçim merkezlerine faturasız “Şampiyon Ekmek” gönderildiği için soruşturma başlatmıştı. Sarıduman ve Yüksel hakkında sorumluluk davası da açılmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Halk Ekmek’tekiler baktım istifa etmiyorlar, ben de orayı Halk Market’e dönüştürme kararı aldım. Organize sanayi bölgeleri, üniversiteler, konunun uzmanları konuştum. Ankara ekonomisini ayağa kaldırmak için bir anlamda kooperatifçiliği geliştireceğiz. Halk Ekmek büfelerini, kırsal kesimle işbirliği halinde, onların ürünlerinin satıldığı Halk Market zinciri yapabiliriz” demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar