Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Melih Gökçek hakkında sert açıklama: İftira peşinde koşan…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Melih Gökçek hakkında sert açıklama: İftira peşinde koşan…
ABB, başkanlık makamının içecek masrafının yıllık 1 milyon TL olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Belediye, Gökçek'e göndermede bulunarak, "İftira peşinde koşan" açıklamasında bulundu.

İFTİRA PEŞİNDE KOŞAN…

Mansur Yavaş’ın başkanlığını yaptığı Ankara Büyükşehir Belediyesi, eski Belediye Başkanı Melih Gökçek''e göndermede bulunarak, başkanlık makamının içecek masrafının yıllık 1 milyon TL olduğu iddialarına yanıt verdi.

AJANDA İÇİN 32 MİLYON TL HARCAMIŞ!

ABB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Görevden “nedeni açıklanamayan şekilde” alındığı günden itibaren geçen 4,5 yıllık süreçte, sabahlara kadar iftira peşinde koşan trolbaşı ile onun vagonuna binen yamak troller ve havuz medyası temsilcileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamının içecek masrafının (çay, kahve, şeker, su, meşrubat vb.)yıllık 1 milyon TL olduğunu yazdı. Bahsedilen tutar Başkanlık makamının değil, Özel Kalem Müdürlüğü’nün toplu harcama tutarıdır. Belediyenin 8 ayrı birimi ile konuk evleri de Özel Kalem Müdürlüğüne bağlı olup yerli-yabancı davetlerin bütçesi bu tutarın içindedir. Bunun dışında AK PARTİ VE MHP DE DÂHİL OLMAK ÜZERE GRUP ODALARININ, Meclis Başkan Vekillerinin, Meclis Toplantılarının, Encümen Toplantılarının, Sayıştay Denetçilerinin ve Mülkiye Müfettişlerinin de ilgili giderleri bu tutara dâhildir. Yani bu iftira dolu haberi paylaşan Meclis Üyeleri de bahsettikleri çaydan ve sudan içmiştir! Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü tarafından 2016 yılında 1.243.000 TL güncel değerli, 2017 yılında ise 1.054.000 TL güncel değerli içecek harcaması yapılmıştır. Bununla birlikte çikolata ve kuruyemiş alımı da gerçekleştirilmiştir. Yeni dönemde kuruyemiş ve bayramlar hariç çikolata alınmamaktadır. Önemle vurgulamak isteriz ki; yeni dönemdeki tüm işlemler Özel Kalem Müdürlüğümüzce resmi olarak yapılmakta olup kayıt altındadır. Önceki dönemde ise ABB Özel Kalem Müdürlüğünün hediyelik eşya ve temsil ağırlama giderlerinin Belediye şirketlerinden yapıldığı bilinmektedir. Sadece ANFA şirketinden bu kalemlerde 2016 yılında 1.000.000TL güncel değerli, 2017 yılında ise 2.500.000TL güncel değerli harcama yapılmıştır. Bu iki yılda ANFA’nın yalnızca ajanda alımına güncel tutar olarak toplam 32 MİLYON 302 BİN TL harcadığı tespit edilmiştir.”

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

“İftira ve kin dolu açıklamalarla ABB Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ’a karşı yapılan karalama kampanyalarının son dönemde arttığını görmekteyiz. Asıl kendi zihniyeti kirli olan bu çevrelerin kirli kampanyaları karşısında Belediyecilik anlayışımızdan asla geri adım atılmayacak ve haklarında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Resim

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar