Ankara Barosu'ndan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine pankartlı tepki

Ankara Barosu'ndan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine pankartlı tepki
İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini baro binasına asılan “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” yazılı pankartla protesto eden Ankara Barosu, "Sözleşmeden çekilmeyi asla ve asla kabul etmiyoruz" açıklamasını yaptı.

Ankara Barosu'ndan pankartlı tepki

Ankara Barosu, İstanbul Sözleşmesi'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla feshedilmesini baro binasına asılan “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” yazılı pankartla protesto etti. Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada ise karara tepki gösterildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün Cumhurbaşkanının feshettiğini açıkladığı sözleşme ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’dir. Her gün kadınların öldürüldüğü ülkemizde tek adam tarafından alınan bu karar, yetkiyi elinde bulunduranların kadına yönelik şiddetle mücadele etmek istemediğinin açık ilanıdır.

Bizler, İstanbul Sözleşmesi yaşatır demeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki sözleşmenin feshi yetkisi de, Anayasamızın 90. Maddesi uyarınca Cumhurbaşkanına ait değildir. Hukuka aykırı şekilde alınan fesih kararından ivedilikle dönülmek zorundadır. Meşruiyeti bulunmayan bu kararı tanımıyoruz, tanımayacağız. Sözleşmeden çekilmeyi asla ve asla kabul etmiyoruz.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar