Ankara Avrupa Hareketlilik Haftasını kutluyor

Ankara Avrupa Hareketlilik Haftasını kutluyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Türkiye Delegasyonunun destekleriyle “Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” temasıyla tüm dünyada 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Avrupa Hareketlilik Haftası”nı çeşitli etkinliklerle kutluyor.

GÜNBOYU- FİGAN MERDİVANLI

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden ve bir Avrupa komisyonu girişimi olan “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleriyle, belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesi hedefleniyor.

Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” temasıyla kutlanan etkinlikte bugün 19 Eylül Pazar günü ise her yıl düzenlenen otomobilsiz kent gününü, “Otomobilsiz Pazar” olarak Aşkabat Caddesi’nde (Bahçelievler 7.Cadde)’de gerçekleşti.

EGO Genel Müdürlüğünün etkinlik kapsamında  İYİ Parti Ankara Milletvekilleri Şenol Sunat,  Ayhan Altıntaş, Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Ankara il Yönetim ve İlçe Başkanlıklarının destekleriyle yürüyüş gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2021-09-19-at-16-23-54.jpegwhatsapp-image-2021-09-19-at-16-23-55.jpegwhatsapp-image-2021-09-19-at-16-23-55-1.jpegwhatsapp-image-2021-09-19-at-16-23-54-1.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar