Angelo Quinto ABD'de polis ekiplerinin şiddetine maruz kalarak hayatını kaybetti!

Angelo Quinto ABD'de polis ekiplerinin şiddetine maruz kalarak hayatını kaybetti!
ABD'de George Floyd'a polis tarafından uygulanan orantısız gücün bin benzeri daha yaşandı. Polis California'nın Antioch bölgesinde 30 yaşındaki Angelo Quinto'nun boğazına baskı yaparak ölümüne neden oldu.

ABD'de geçen yıl Siyahi ABD vatandaşı George Floyd polis ekipleri tarafından orantısız güce maruz kalarak hayatını kaybetmişti. Ülkede infial yaratan olayın ardından yine ABD'de polis şiddeti yaşandı. California eyaletinin kuzeyindeki Antioch bölgesinde eski bir ordu mensubu olan 30 yaşındaki Angelo Quinto, polisin beş dakika boyunca diziyle boynuna baskı yapması sonucu hayatını kaybetti.

Los Angeles Times’ın aktardığına göre, 23 Aralık'ta mental sorunları olan 30 yaşındaki Quinto’nun ailesi, adamı kontrol edemeyince polisi aradı. Polis ekipleri Quinto’yu yere yatırırken, polislerden biri diziyle Quinto’nun boynuna baskı uyguladı.  5 dakika süren eylemin ardından Quinto’nun bilincini kaybetmiş şekilde yerde yattığı ve polislerin müdahale ettiği görüldü. Hastaneye kaldırılan Quinto 3 gün sonra hayatını kaybetti. 

 

 

 

"LÜTFEN BENİ ÖLDÜRMEYİN"

Yaşadıklarını gazeteye anlatan Cassandra Quinto-Collins, “Onu yere yatırdıklarında beni öldürmeyin, lütfen beni öldürmeyin diyordu. Ellerini bağladılar ve daha sonra bir polis diziyle boynuna baskı yaptı. Tüm bunlar olurken ben de odadayım. Polise güvendim çünkü ne yaptıklarını bildiklerini sandım. Ancak o görüntü olarak da pasif ve zararsızdı. Bir tehdit oluşturmuyordu, bunu yapmalarına gerek yoktu” dedi.

 

Aile Antioch Polis Departmanı’na soruşturma talebi açtı. Ayrıca depertamanın 45 gün içinde açıklama yapması  bekleniyor. Süre bittikten sonra aile  federal mahkemeye başvurarak dava açacak.

Quintos ailesinin avukatı John Burris, “Buna George Floyd’a uygulanan teknik diyebilirim. Hayatı elinden böyle alındı. Bu hukuksal bir teknik olamaz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar