AndyAr'dan aşı güvenilirliği araştırması! İşte aşısına en çok güvenilen ülkeler

AndyAr'dan aşı güvenilirliği araştırması! İşte aşısına en çok güvenilen ülkeler
Andy-Ar araştırma ve anket şirketi korona virüs aşısına ilişkin bir araştırma yayınladı. Araştırmaya göre, aşı yaptırmak istemiyorum diyenlerin oranı yüzde 35 olurken, bu kişilerin aşı yaptırmak istememe nedenlerinin başında ise yüzde 51 ile "güvenmiyorum" yanıtı geldi. Türkiye, katılımcıların ayrıca aşı çalışmalarına en güvendiği ülkelerin başında ise geldi.

Andy-Ar araştırma ve anket şirketi, toplumun korona virüs aşısına bakış açısını ölçmek için bir çalışma yaptı. 

Yapılan çalışmada katılımcılara, "Pandeminin başladığı ilk günlerden itibaren, birçok kurum ve firma Covid-19 için aşı geliştirmeye çalışıyor. Aşı, uygulanmaya geçtiği takdirde, bu aşıyı yaptırmayı düşünüyor musunuz?" sorusu yönetildi. Katılımcıların yüzde 61'i "aşı yaptırmayı düşünüyorum" derken yüzde 35'i ise düşünmediğini söyledi. 

KATILIMCILARIN YARISI GÜVENMİYOR

Aşı yaptırmak istemeyen katılımcılara "neden yaptırmak istemiyorsunuz?" sorusu yöneltildiğinde ise yüzde 51 ile "güvenmiyorum" yanıtı ilk sırada yer aldı. İkinci sırada, yüzde 14 ile "gerek duymuyorum" ve yine yüzde 14 ile "yan etkilerinden korkuyorum" yanıtı yer aldı. Katılımcıların yüzde 10'u ise "uzun süre test yapılmadı" yanıtını verdi.

andyar1.jpg

TÜRKİYE VE ALMANYA EN GÜVENİLİR OLDU

Ülkelerin aşı güvenilirliğinin ölçüldüğü bir diğer çalışmada ise katılımcılara, "Aşı için çalışan birçok ülke mevcut. Efendim siz, en çok hangi ülkenin aşısına güvenirsiniz?" diye sorulurken katılımcıların yüzde 43'ü Türkiye, yüzde 29'u ise Almanya yanıtını verdi. 3. sırayı ise yüzde 5 ile Çin aldı.

Çin, Amerika, Rusya, İngiltere, Küba gibi ülkelerin ise yüzde 5 ve altında sonuçlar alması ise dikkat çekti.

ZİRVE YİNE DEĞİŞMEDİ

Kullanıcılara, "aşısına güvendiğiniz başka ülke var mıdır?" sorusu yöneltildiğinde ise Türkiye yine yüzde 48 ile ilk sırada, Almanya yüzde 41 ile ikinci sırada yer aldı. Amerika yüzde 14 ile üçüncü sırada yer alırken, Çin aşısa güven ise yüzde 10 seviyesinde kaldı.

andyar2.jpg

GÜVENİLMEYEN ÜLKELER BELLİ OLDU

Katılımcılara son olarak, "Aşısına güvenmem dediğiniz ülke ya da ülkeler var mıdır? Varsa, hangi ülke/ ülkelerdir?" sorusuna ise yüzde 43 ile Çin aşısı yanıtını verdi. Çin aşısının ardından yüzde 37 ile ABD aşısı ikinci sırada yer aldı. 

Rus aşısına güvensizlik oranı ise yüzde 18 oldu. Türkiye'ye aşı konusunda güvenmeyenlerin oranı ise yüzde 4 oldu.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar