Anayasa Mahkemesi'nden ışıklar yanıyor açıklaması

Anayasa Mahkemesi'nden ışıklar yanıyor açıklaması
Anayasa Mahkemesi'nden yapılan açılamada, "Herhangi bir üyenin paylaşımı AYM'nin görüşünü yansıtmaz" denildi.

AYM'den ışıklar yanıyor açıklaması

Anayasa Mahkemesi (AYM) CHP'li Enis Berberoğlu'nun “hak ihlaline” uğradığına karar vermiş ancak yerel mahkeme Anayasa Mahkemesi'ni karanını tanımamış ve yeniden yargılamaya gerek görmemişti. Karar sonrası AYM üyesinden çok konuşulacak bir mesaj gelmişti.
AYM Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım sosyal medya hesabından “Işıklar yanıyor” diyerek AYM binasının fotoğrafını paylaştı.

tweet-005-001.jpg

 

Yıldırım’ın bu paylaşımı doğrudan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin kararına karşılık bir yanıt olarak algılandı. Daha sonra AYM üyesi Yıldırım, sözlerine Twitter'dan açıklama getirdi. "Işıklar yanıyor" derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" ifadelerini kullandı. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN 'IŞIKLAR' PAYLAŞIMI
Ardından İçişleri Bakanlığı da konuya ilişkin olarak Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Bakanlığın hesabından yapılan paylaşımda, "Işıklarımız hiç sönmüyor." denildi. 

<

>

 

YILDIRIM'A SARAYDAN DA TEPKİ GELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Cemil Ertem, Yıldırım'la ilgili, "Bir FETÖ'cü kendini deşifre etti!" diyerek tepki göstermişti.

<

>

ANAYASA MAHKEMESİ AÇIKLAMASI

Gelen tepkilerin ardından Anayasa Mahkemesi tüm üyeleri ile saat 14.00'te toplanma kararı almıştı. Bu toplantıdan önce AYM'den basın açıklaması yapıldı.

Anayasa Mahkemesi'nden yapılan açıklamaya göre;

"Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun bugün saat 14.00’de toplanması yönünde alınan karardan sonra yaşanan gelişmeler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır:Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesinin kurumsal görüşünü yansıtmaz. Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır" denildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar