Anayasa Mahkemesi, Brunson'un hak ihlali başvurusuna ret kararı verdi

Anayasa Mahkemesi, Brunson'un hak ihlali başvurusuna ret kararı verdi
Anayasa Mahkemesi, ABD ile Türkiye arasında gerginliğe neden olan Rahip Andrew Craig Brunson'la ilgili başvuruyu sonuçlandırdı.

AYM'den dikkat çekici Rahip Brunson kararı

Anayasa Mahkemesi Rahip Andrew Craig Brunson’un hak ihlali başvurusunu oybirliğiyle reddetti.

Yüksek mahkeme, tutuklamanın hukuki olmaması ve tutukluluğun makul süreyi aşması gerekçesiyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddiaların süre aşımı nedeniyle kabul edilemez olduğuna oy birliğiyle karar verdi.

OY BİRLİĞİ KARAR VERİLDİ

Anayasa Mahkemesi ayrıca, konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirinin hukuki olmaması dolayısıyla kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddianın da açıkça dayanaktan yoksun olması gerekçesiyle kabul edilemez olduğuna karar verdi. Mahkeme bu karara da oy birliğiyle imza attı.

30 YIL TÜRKİYE'DE YAŞADI

Amerikalı Rahip Brunson yaklaşık 30 yıldır yaşadığı Türkiye'de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanmıştı. Türkiye, ABD'de yaşayan Fetullah Gülen'le takasını talep etmiş ancak Başkan Trump, Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde yaptırım uygulamakla tehdit etmişti. Brunson, 2018'de 'FETÖ' ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı' iddiasıyla yargılandığı davada, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edilmişti ve ABD'ye dönmüştü. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar