Amerikan Yahudi Komitesi hazırlattı! Ülkücüler için linç raporu 

Amerikan Yahudi Komitesi hazırlattı! Ülkücüler için linç raporu 
Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre Ülkücü Hareket hedef tahtasına konuldu. Ülkücü hareketin 18 bin 500 üye ile en güçlü aşırı sağcı akımlardan biri olduğu ifade edilirken bu oluşumun Yahudiler, Kürtler, Aleviler, Hristiyanlar ve diğer azınlık grupları için "tehlike" teşkil ettiği belirtildi. 

Ülkücüler için linç raporu

Almanya'da ülkücüler hedef tahtasına konmaya devam ediyor. 

Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) Berlin Direktörlüğü'nün Köln Uluslararası Yüksek Okulu öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Bozay'a yaptırdığı araştırmada, Ülkücülerin yaklaşık 18 bin 500 üye ile Almanya'daki en güçlü aşırı sağcı akımlardan biri olarak nitelendirildi.  

"TEHLİKE OLUŞTURUYOR"

Araştırmada, Ülkücü ideolojilerin "Yahudi düşmanlığı, ırkçılık ve azınlıklara duyulan nefret temelinde şekillendiği" şeklinde tanım yapılırken Yahudiler, Kürtler, Aleviler, Hristiyanlar ve diğer azınlık grupları için de tehlike teşkil ettiği belirtildi. 
 
Araştırmayı yaptıran Amerikan Yahudi Komitesi adlı sivil toplum kuruluşunun Berlin Direktörü Dr. Remko Leemhuis "Ülkücülerin toplumsal ortak yaşam için ne kadar büyük bir tehlike teşkil ettiğini ortaya koydu" dedi. 

Leemhuis, araştırmanın sonuçlarının Ülkücüler konusunda iç ve dış politikada değişiklik yaratmasını umduklarını da sözlerine ekledi. 

Araştırma, Ülkücü ideoloji ve düşüncenin temelinde ırkçılık, seksizm, homofobi, Yahudi düşmanlığı, otoriterizm, lider kültü ve şiddet kullanmanın kabulünün yattığını savunuyor. Bozkurt sembolünden üç hilale, Turancılıktan Ülkücü yeminine hareketin karakteristik pek çok özelliği sıralanıp açıklanıyor. Bu bağlamda Alman aşırı sağcılarla benzer veya ayrılan taraflarına da değiniliyor.

Dün açıklanan çalışmada da aşırı sağcı oluşumların, günlük yaşamlarında farklı kimlik veya aidiyet sorusuyla karşı karşıya kalan Türkiye kökenli gençlere tesir ettikleri, onların yaşadığı kimlik sorunlarının "MHP'liler tarafından kötüye kullanıldığı ve gençlerin kendi aralarında birbirilerine karşı kışkırtılıp, nefret beslemeye yönlendirildikleri" belirtiliyor. 

Araştırmayı yürüten Prof. Bozay, bu durumun Recep Tayyip Erdoğan hükümeti iktidarı döneminde devlet çizgisi olduğunu, bu sayede aşırı sağcı Türk oluşumların ve ağların Almanya'nın pek çok kentinde kendine yeni taraftarlar kazandığını tespit ettiklerini savunuyor.

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI 

Alman kamu televizyonu ARD'de yayınlanan Report Mainz programında, Alman Ordusu'ndaki dört asker hakkında Ülkücü Hareket'e mensup oldukları şüphesiyle soruşturma başlatıldığı iddia edildi.

Kaynak: DW Türkçe 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar