Amazon çalışanlarının tuvalet mücadelesi sürüyor!

Amazon çalışanlarının tuvalet mücadelesi sürüyor!
Dünyanın en büyük 5 şirketinden biri olan Amazon'da tuvalet krizi sürüyor. Amazon'un İngiltere’deki deposunda çalışan işçiler, 10 dakika uzaklıkta olan tuvalete dahi gitmelerine izin verilmediği için ihtiyaçlarını şişelere giderdiklerini sosyal medya üzerinden duyurmuştu.

Amazon'un İngiltere’deki deposunda çalışan işçiler, 10 dakika uzaklıkta olan tuvalete dahi gitmelerine izin verilmediği için ihtiyaçlarını şişelere giderdiklerini sosyal medya üzerinden duyurmuştu. 181 milyar dolarlık kişisel servetin sahibi Jeff Bezos'un CEO'su olduğu dünyanın en büyük 5 şirketinden biri Amazon'da tuvalet krizi sürüyor.

'İDRARINI ŞİŞELERE YAPIP..."

İşçilerin çalışma koşullarına ilişkin eleştiri oklarının hedefi haline gelen Amazon, çalışanlarının idrarını şişelere yapmak zorunda kaldığı haberlerini 25 Mart'ta yalanlamıştı. Ancak sızan bir e-posta, şirketin bu sorundan bir süredir haberdar olduğunu gösterdi.

ABD'de Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Mark Pocan, Amazon işçilerinin idrarını şişelere yapmak zorunda kaldığını belirtirken, şirket bu iddiayı resmi Twitter hesabından verdiği cevapla inkar etmişti.

'AMAZON TORBASINDA İNSAN DIŞKISI'

Ancak Amazon çalışanlarının paylaştığı belge, Mayıs 2020'de gönderilen bir e-postayla işçilerin, çalışırken idrarını şişelere yapma ve torbalara dışkılama konusunda uyarıldığını gösterdi. Bir bölge müdürü tarafından gönderilen e-postada şu ifadeler yer aldı:

Bu akşam bir çalışan, bir sürücünün istasyona gönderdiği Amazon torbasında insan dışkısı buldu. Son iki ay içindeki üçüncü kez bir torba, dışkıyla istasyona iade ediliyor.

Sürücülerin yoldayken acil durumlar yaşayabileceğini ve özellike Kovid zamanında teslimat yaparken tuvalet bulmakta zorlanabileceğini anlıyoruz. Ancak bütün bunlara rağmen sürücüler, torbaları istasyona dışkıyla iade edemezler, etmemelidir. 

'TESLİM EDİLMEMİŞ PAKET SAYISI ARTIYOR'

E-postada torbaların içinde bırakılan kullanılmış maske, eldiven ve idrar şişeleri gibi "sağlıksız çöpte" artış tespit edildiği de belirtildi. Eski bir Amazon çalışanı olan Halei Marie Brown, "Sürücüler bunu yapmaya dolaylı olarak zorlanıyor. Aksi takdirde teslim edilmemiş paket sayısı artıyor ve bu yüzden işlerimizi kaybediyoruz" ifadelerini kullandı. 11 Mart'ta The Guardian'a konuşan bazı işçiler, teslimat oranlarını tutturamama korkusuyla su şişelerine işediklerini söylemişti.

7857857857.jpg1141414-001.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar