Altın yeniden tırmanışta: İslam Memiş, yıl sonu altın tahminini paylaştı

Altın yeniden tırmanışta: İslam Memiş, yıl sonu altın tahminini paylaştı
Daha çok altın hakkındaki öngörü ve tahminleri ile gündeme gelen ekonomist İslam Memiş, 2022 yıl sonunda altının görebileceği seviyeyi paylaştı.

İSLAM MEMİŞ YIL SONU ALTIN TAHMİNİNİ AÇIKLADI

 

Uzunca bir süre düştükten sonra yeniden tırmanışa geçen altın için uzmanından yeni yorumlar geldi.

Spot altın yaşanan jeopolitik risklerle birlikte güvenli liman arayışından destek görmeye başladı. Piyasalarda yaşanan panik havası bir miktar dağılmış olsa da Pelosi ziyareti sonrası Çin’in misilleme olarak Tayvan ile bazı ticari işlemleri durdurması sonrası yatırımcılar son gelişmeleri yakından takip ediyor.

Öte yandan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Ağustos''ta son bir şans var" diyerek altın ile ilgili beklentisini açıkladı.

ALTIN VE GÜMÜŞTE TOPARLANMA BEKLİYOR

Altın ve gümüşün ons fiyatlarında toparlanama beklediğini dile getiren Memiş, bin lira seviyesinden gram altın alınmaması gerektiğini dile getirerek, "Ağustosta son şans var. Döviz kurlarında, emtia fiyatlarının gram bazında son bir şans olacak. Ağustos ayını şans ayı olarak belirleyeceğiz" dedi.

EYLÜL AYINI İŞARET ETTİ

Ağustos ayında göz önünde bulundurulması gereken rakamların gram altın TL''de 950-1000 lira, dolarda ise 17-18 bant aralığı olduğunu söyleyen Memiş, "Eylül ayında ne bombalar patlayacak, hep beraber göreceğiz. Şirket iflasları, jeopolitik riskler, resesyon fiyatlamaları, neler olacak neler..." ifadelerini kullandı..

''YIL SONU BEKLENTİM 1450 LİRA''

Memiş, "Yıl sonuna kadar gram altında 1450 lira bekliyoruz. Gümüşün gram fiyatında 20 lira. Altının ons fiyatında 2350  dolar, dolar/TL kurunda beklentim 20-21 lira aralığı" dedi

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar