İslam Memiş bankaların büyük oyununu ifşaladı: Kaybeden hep vatandaş oluyor

İslam Memiş bankaların büyük oyununu ifşaladı: Kaybeden hep vatandaş oluyor
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu kez farklı bir konuya değindi. Birçok bankanın dolar, euro, sterlin ve altında bant aralığını açarak vatandaşları mağdur ettiğini söyledi ve bu oyuna gelmemek için yapılması gerekenleri anlattı.

İSLAM MEMİŞ BANKALARIN BÜYÜK OYUNUNU İFŞALADI

İslam Memiş Youtube kanlından yayınladığı video ile bu kez farklı konulara değinerek yatırımcılara çok önemli uyarılarda bulundu. 

Memiş, "Dövizini faiz karşılığında dövizciye, altınını faiz karşılığında kuyumcuya emanet bırakıyor, ondan sonra diyor ki ben mağdurum. Kuyumcu dövizci ortadan kayboluyor. Bir bakıyorlar biz mağduruz, malımızı çaldı gitti diyorlar. Öyle bir şey yok. Sen tefeciye bıraktın paraları sonucuna da katlanmak zorundasın. Kur korumalı mevduat var, oraya niye yatırmıyorsun, devlete niye güvenmiyorsun. Nefis, iradenin önüne geçtiği için insanların algıları farklı çalışıyor. Bu tezgahları size hatırlatmaya devam edeceğim." dedi. 

Haber Global''de yer alan habere göre; Memiş, "Her gün kaos her gün kavga. Berbat bir durumda yolumuza devam ederken oltayı atanlar oturdukları yerden para kazanıyorlar" diyerek uyarıda bulundu.

İslam Memiş''in açıklamaları şöyle:

"Sert düşüşlerin kalıcı olmadığını, manipülasyonların devam edeceğini ve piyasalarda istikrar olmadığı için daha önce belirttiğim seviyelerin kademeli alım yapmak için harekete geçilmesi gereken zaman olduğunu söylemiştim. Özellikle şu rakamları görünce de full girmek yerine kademeli alım ya da satım yapmanın önemine vurgu yaptım. Dün Rusya-Ukrayna tarafı bir araya gelince pozitif bir hava estirdiler.

Hızlı bir şekilde gerileyen piyasalar sert bir şekilde yeniden yükseldi. Aylardır çok manipülasyonlar olacak, fiyatlandırmalar sağlıksız olacak dedim. Çok çabuk unutuyoruz. Dün ne konuştuğumuz anımsatmak zorunda kalıyoruz. O kadar yoğun bir önem görüyoruz ki, insanlar neye dikkat edeceklerin çözemez oldu. O yüzden sürekli önceki uyarılarımı tekrar ediyorum.

2022 yılı karışık bir yıl olacak. Aylık ve yıllık bazda dalgalı fiyatlamaların gerçekleştiğini göreceğiz. Her gün kaos her gün kavga. Berbat bir durumda yolumuza devam ederken oltayı atanlar oturdukları yerden para kazanıyorlar.

Dövizini faiz karşılığında dövizciye, altınını faiz karşılığında kuyumcuya emanet bırakıyor, ondan sonra diyor ki ben mağdurum. Kuyumcu dövizci ortadan kayboluyor. Bir bakıyorlar biz mağduruz, malımızı çaldı gitti diyorlar. Öyle bir şey yok. Sen tefeciye bıraktın paraları sonucuna da katlanmak zorundasın. Kur korumalı mevduat var, oraya niye yatırmıyorsun, devlete niye güvenmiyorsun. Nefis, iradenin önüne geçtiği için insanların algıları farklı çalışıyor. Bu tezgahları size hatırlatmaya devam edeceğim."

BANT ARALIĞI MAKASININ AÇILMASI OYUNU

"Son 5-6 aydır piyasalardaki dalgalanmalarla birlikte bankaların makas aralığında artış var ve bu aralıktan dolayı da müşteriler ciddi bir mağduriyet yaşıyorlar. Herkes sanal ortamda bankalardan sürekli işlem yaparak alım satım yapıyor. Çok güzel bir pazar oluşuyor. Bu pazarı görenlerin de iştahı kabarıyor. Bankalar 5 liralık aralığı 10 liraya, 10 liralık aralığı 20 liraya çıkarıyorlar. Her geçen gün açılmaya devam ediyor. Ortada fiziki olarak bir şey yokken yapılan maliyetsiz bu alım satım yapılıyor. Bankalar bu pastadan faydalanmaya devam ediyor. Altın ve gümüşte özellikle bu aralıkların arttığını görüyoruz. Haksız kazanç elde ediyorlar. Bu konuyu gündeme getirmeye devam edeceğim. Bu konuyu çözmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. İslam Memiş tek başına bunu yapamaz, sadece problemleri dillendiririm, masaya yatırırım, çözüm önerilerimi sunarım. Ben neyin ne olduğunu biliyorum. Çok basit bir örnek, hangi müşterinize ne kadar mevduat karşılığında makas aralığınızı ne kadar düşürdüğünüzü çok iyi biliyorum. Hangi şartlarda alım satım yaptırdığınızı çok iyi biliyorum. Benim milletimin ekmeğine dokunmayın. Dokunursanız aramız açılır. Bundan sonra sert bir mücadele içine gireceğiz. Sık sık bunları deşifre edeceğim. Kendi çalışanlarınız bile bundan rahatsız.

Kabahatin büyüğü sizde. O bankaya, kuyumcuyla, dövizciyle çalışmak zorunda değilsiniz. Makas çok mu açık bankanızı değiştirin, kuyumcunuzu değiştirin, dövizcinizi değiştirin. Gözünüzü açın. Kimseden medet ummayın. Duygusal düşünmeyin. Sabah 10 ile akşam 5 arasında bankaların bant aralığını araştırın, sorun öğrenin, hangisi daha uygunsa ona geçin."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar