Altın son 1 ayın en yüksek rakamını gördü

Altın son 1 ayın en yüksek rakamını gördü
Çin ve Tayvan arasında yaşanan gerilim sonrasında altın fiyatları, bugün içerisinde son bir ayın en yüksek seviyelerini gördü. Dikkatlerin ABD tarım dışı istihdam verisine çevrildiği günde, ons altın uluslararası piyasada 5 Temmuz’daki 1792 dolar seviyesine; gram altın 21 Haziran’daki 1035 seviyesine kadar tırmandı.

ALTINDA EŞİ GÖRÜLMEMİŞ ATAK! İŞTE SON DURUM...

Altın, küresel gerilim döneminde ‘güvenli liman’ etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Haftanın son işlem gününde uluslararası ve yurt içi piyasalarda gözler ABD tarım dışı istihdam verisinde.

Bugün açılışını 1.034 TL’den gerçekleştiren gram altın saat 14:30 itibarıyla 1.031 TL civarındayken ons altın ise aynı dakikalarda 1.785 dolar seviyelerinde.

Önceki veri 372 bin seviyesinde gerçekleşirken piyasa beklentisi 250 bindi. Bu ay açıklanacak veriye dair beklentiler ise 260 bin civarında.

ABD VERİSİ YÖN BELİRLEYİCİ OLACAK

Tarım dışı istihdam verisi, FED''in para politikasının yol haritasına karar verirken izlediği en önemli verilerden biri olduğu için kritik önemde bulunuyor. Sürpriz gelecek bir verinin, küresel piyasalar üzerinde sert fiyatlamalara sebep olabileceği belirtiliyor.

Yön belirleyici olacak ABD tarım dışı istihdam verisi saat 15.30’da açıklanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar