İslam Memiş'ten döviz açıklaması: Döviz sahiplerinin ne yapması gerektiğini söyledi

İslam Memiş'ten döviz açıklaması: Döviz sahiplerinin ne yapması gerektiğini söyledi
Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, ONS altının satış fiyatının 2 bin dolar seviyesine çıkması durumunda finansal piyasaların çökebileceğini söyledi. Yatırım yapacaklara tavsiye veren Memiş, "Gram altın alamıyorsanız gram gümüş biriktirebilirsiniz. Her ay 3-5 gram kenara koyulabilir" dedi.

BEN OLSAM YAPMAM DEDİ: DOLARI OLANIN YAPMASI GEREKENİ AÇIKLADI!

Altın piyasaları hakkında yaptığı yorumlarla adından söz ettiren İslam Memiş piyasalardaki son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Fed''in faiz artırımlarının süreceğine dikkat çeken Memiş," Dolar tarafından bir değer artışı söz konusu olabilir. Her şeyin maliyeti dolar kaynaklı olduğu için herkesi ilgilendiriyor." dedi.

''''DÖVİZ BİRİKTİRİYORSANIZ ÇEŞİTLENDİRİN''''

Sözlerine devam eden Memiş, dövize yatırım yapacaklara tavsiye vererek," Ben olsam TL''m olsa döviz biriktirmem. Benim tam tersim düşünen vatandaşların ise döviz biriktiriyorsa, dövizi çeşitlendirmesi gerekiyor. Doların endeksi 88''den 104 seviyesine kadar yükseldi. ABD''de enflasyon bir tık geriledi ama doların artışı sürdü. Dolar karşısında ise bazı para birimleri aşırı değer kaybetti.

Sterlin ve euro paritede kaybettiler. Bunlar da dolar gibi döviz. 1.37''den 1.23''e gerilemiş bir sterlin ve 1.12''den 1.05''e gerilemiş bir euro karşımızda. Değeri artmış bir şeyi mi satın alırsınız, yoksa değeri azalmış bir şeyi mi. " değerlendirmesinde bulundu. 

ALTININ GÖRECEĞİ KRİTİK SEVİYELERİ AÇIKLADI

Altın piyasalarındaki son duruma değinen Memiş, ONS altındaki değişime dikkat çekerek bir baskılanma olduğunu ifade etti. 

İslam Memiş şunları söyledi:

" Altının ons değeri 1800 ile 2000 dolar bant aralığı içinde tutuluyor. Neden? 2 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmasına merkez bankaları müsaade ederse insanlar enflasyonu daha çok hisseder ve finansal piyasalar çöker.

İkincisi ise 1800 doların altına sarkarsa bütün yatırımcılar altına hücum edecek ve dolayısıyla kendi paralarına yatırım yapmayacaklar. Bu da merkez bankalarının işine gelmiyor."

GRAM GÜMÜŞ ÖNERİSİ

Gram altın alma durumu olmayanlara gram gümüş tavsiyesinde bulunan Memiş, Avrupalı şirketlerin gümüş stokladığına değinerek şöyle konuştu:

"Gram altın alamıyorsanız gram gümüş biriktirebilirsiniz. Her ay 3-5 gram kenara koyulabilir. Çin, ABD ve Avrupalı şirketler gümüş stokluyor.

Gümüş öyle bir noktaya gelecek ki, akla hayale gelmeyecek rakamlarla karşı karşıya kalacağız. Gümüş konusunda farkındalığı olmayan vatandaşlarımız varsa bence gümüşü ihmal etmemeli."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar