Almanya'dan Interpol'e 'gri pasaport' çağrısı!

Almanya'dan Interpol'e 'gri pasaport' çağrısı!
AKP'li belediyeler aracılığıyla yurt dışına çıkan ancak geri dönmeyenler, Almanya'nın gündemine oturdu. Almanya, Interpol ve Federal birimlere 'gri pasaportluların' yakalanması çağrı yaptı.

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından  Almanya'ya seminere gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmemesiyle patlak veren gri pasaport skandalı büyüyor. Gri pasaportlarla yurt dışına çıkan ancak geri dönmeyenler, Almanya'nın gündemine oturdu.

ALMANYA'DAN INTERPOL'E "GRİ PASAPORT" ÇAĞRISI

Alman Zeit gazetesi bugün yayımladığı haberde Almanya'ya giden gri pasaportlu Türklerin yakalanması için Interpol ve Federal birimlere çağrı yapıldı.

Çok sayıda Türk vatandaşının sözde gri pasaportlar ile Almanya'ya vizesiz girdiği ve bazılarının saklandığı iddiaları üzerine, Almanya İçişleri Bakanlığı Gri Pasaport'la giriş yapan Türkler'in “kaçak olduğunu” belirten bir notla Federal Polisi uyardı. Uyarı tüm polis birimlerine, sınırlara ve İnterpol'e iletildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, organize şekilde “resmi pasaport”la insan ticaretinin sıkı şekilde takibi başlatıldı. Buna göre, polise bir “yapılacaklar listesi, kontrol sistemlerini” de içeren bir notun bulunduğu talimat gönderildi.

Sözcü'nün haberine göre verilen talimatta, Gri Pasaportlu Türkler'in sıkı takibi, vizesiz bu pasaportların incelenmesi, gerektiğinde el konulabilmesi ve kişinin memur ya da görevli olup olmadığının bilinmesi için Türkiye Büyükelçiliği'ne sorulması, cevap gelene kadar bekletebilme gibi önlemler yer alıyor.

Böylece, ilk kez bir devletin resmi pasaportu “toptan zan altına” girmiş oldu. Bakanlık ayrıca, “Bu olayları çok yakından izliyoruz” açıklaması yaptı.

Gri Pasaportlular yakalandıkları yerde gözaltına alınacak ve sınır dışı edilecek. Almanya'da suça karışmış olanlar ceza alacak ve bunların Almanya'ya girişleri yasaklanacak.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Almanya'ya gri pasaportla giden 45 kişiden 43'nün ülkeye dönmediğine dair haberler üzerine İçişleri Bakanlığı, 6 belediyeye soruşturma başlattı. Bakanlık, Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç ve Ordu Korgan belediyeleri için harekete geçti.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar