Almanya'da olağanüstü hal ilan edildi!

Almanya'da olağanüstü hal ilan edildi!
Almanya'da sel felaketi yaşanıyor. Yağış en fazla Türklerin yoğun olduğu Kuzey Ren Vestfalya ile Baden Württemberg’de etkili. Olağanüstü hal ilan edildi.

Sputnik'in Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD’nin bünyesinde bulunan SWR'den aktardığına göre, Adenau şehri yakınlarında Schuld kasabasında 6 binanın çöktüğü belirtildi.

70 kişinin arandığı bilgisinin paylaşıldığı haberde, 25 binanın daha çökme tehlikesinin bulunduğu aktarıldı. Ölü sayısı 9'a yükseldi.

Bitburg-Plüm bölgesin de de su baskınları sebebiyle durumun tehlikeli olduğu ifade edilen haberde, Waxweiler kasabasında 5 kişinin, etrafı suyla çevrilmiş bir evde mahsur kaldığı, kurtarma ekiplerinin botlarla eve ulaşamadığı kaydedildi.

almanya-aligulen-16-9-1626329935-880x495.jpg

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Yağmurdan özellikle Türklerin yoğun yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti etkilendi. Hagen'de bir yaşlılar yurdu su bastığı için boşaltıldı. Birçok yerde toprak kayması oldu.

Vulkaneifel'de olağanüstü hal ilan edildi. Wuppertal'da bir baraj boşaltılıyor ama hemen yeniden dolduğu için tehlike büyük. Radervormwald kasabasında yaşayanlar için barajın patlaması ihtimali nedeniyle hayati tehlike var.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar