Almanya'da normalleşme adımları atıldı

Almanya'da normalleşme adımları atıldı
Almanya'da korona virüs tedbirleri kapsamında uygulamaya konulan kısıtlamalar kademeli olarak gevşetilmeye başlandı. Bazı mağazalar randevu ve kayıt yöntemiyle sınırlı sayıda müşteri alma şartıyla hizmete başlarken, müzeler de randevu alma yöntemiyle ziyarete açıldı.

Almanya'da normalleşme adımları atıldı

Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) bazı mağazalar randevu ve kayıt yöntemiyle sınırlı sayıda müşteri alma şartıyla hizmete başladı. Müzeler de randevu alma yöntemiyle ziyarete açıldı. Büyük mağaza zincirleri internet üzerinden randevu alma sistemi kurarken, küçük mağazalarda ise kapıda randevu alınabiliyor. 

SINIRLI SAYIDA MÜŞTERİ KABUL EDİLDİ 

Özel buluşmalarda ise iki hane halkından en fazla 5 kişi görüşebilecek, bu görüşmelere 14 yaş altı çocuklar dahil edilmeyecek. Kuzey Ren Vestfalya'nın en büyük şehri olan Köln'de kitapçı, çiçekçi ve bahçe mağazaları önünde küçük bekleme kuyrukları oluştuğu görüldü. Mağaza girişlerinde müşterilerin bilgileri alınıp korona virüs tedbirlerine uymak şartıyla sınırlı sayıda müşteri kabul edildi.  

8 MART İTİBARIYLA GEVŞETİLME KARARI 

Almanya'da kuralların gevşetilmesinin ilk adımı olarak iki hafta önce bazı eyaletlerde okullar kademeli olarak yüz yüze eğitime başlamış, geçen hafta ise yaklaşık 3 ay kapalı kalan berber ve kuaförler hizmete başladı. Federal hükümet ve eyalet yönetimleri geçen hafta gerçekleştirilen toplantıda, ülkede yaklaşık 4 aydır yürürlükte olan korona virüs tedbirlerinin bir kısmının 8 Mart tarihi itibarıyla gevşetilmesine karar vermişti.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar