Almanya bu ilacı konuşuyor: "Korona virüse karşı büyük umut"

Almanya bu ilacı konuşuyor: "Korona virüse karşı büyük umut"
Almanya'da korona virüsün tedavisinde de umut veren Remdevisir isimli ilaç gündemi salladı. Münih'te yaşayan ve korona virüse yakalanan 42 yaşındaki adam, bu ilacı kullanarak bir haftada sağlığına kavuştuğunu anlattı. Alman basını haberi "Büyük umut" sözleriyle okuyucularına ulaştırdı.

Almanya'da korona virüse yakalanan Curtis Warren Puckett adlı hasta, Ebola virüsüne karşı geliştirilmiş olan ve korona virüs tedavisinde de umut verici sonuçları gözlenen Remdevisir ilacıyla sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Yaşadıklarını anlatan Alman Bild gazetesine anlatan 42 yaşındaki Puckett, "İlk uygulamadan sonra ateşim 38.8'e indi. Damar yoluyla enjeksiyon devam etti, dört gün sonra ateş ve öksürük tamamen gitti." diye konuştu.

"Hayata döndüm" diyen adam, 7 Nisan'da hastaneden taburcu edildiğini belirtti.

Remdesivir adlı ilaçla ilgili ABD, Almanya ve Danimarka'da testler yapılmış, ilacın yeni tip korona virüs (Covid-19) tedavisinde etkili olabileceğine dair haberler gündeme gelmişti.

Almanya'nın Münih kentinde, 40 derece ateş, yoğun öksürük ve göğüs ağrısı şikayetleriyle hastaneye kaldırılan Curtis Warren Puckett 7 gün gibi kısa bir sürede tamamen iyileşti.

31 Mart'ta hastaneye kaldırıldığını söyleyen Puckett, Dr. Christoph Spinner'ın, "Remdesivir adlı ilacı gönüllüler üzerinde deniyoruz. Siz de katılmak ister misiniz?" sorusu üzerine tedaviyi denemeye karar verdi.

42 yaşındaki korona virüs hastası, "Hastaneye geldiğimde 40 derece ateşim vardı. Şiddetli öksürük ve göğüs ağrısı da vardi. Çok korkuyordum ve paniklemiştim" ifadelerini kullandı.

KOAH ve astım hastalığı bulunan Puckett "İlk uygulamadan sonra ateşim ertesi gün 38.8'e indi" diyen adam sonra yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

"Damar yoluyla enjeksiyon devam etti, dört gün sonra ateş ve öksürük tamamen gitti. Hayata döndüm. 7 Nisan'da hastaneden taburcu edildim."

Ebolaya karşı geliştirilen Remdesivir adlı ilaç, dünyada 50 hastanede deneniyor.

Bunların üçü de Almanya'da. Remdesivir'in yakında seri üretimine başlanacağı ve tüm hastalar için kullanımına onay verilebileceği öne sürülüyor.

bild.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar