Almanya Başbakanı Merkel Vatikan’da

Almanya Başbakanı Merkel Vatikan’da
Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Vatikan'ı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Almanya Başbakanı Merkel Vatikan’da

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Vatikan'ı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Vatikan’dan yapılan yazılı açıklamada, Vatikan’daki Apostolik Saray’da gerçekleşen görüşmenin samimi bir şekilde geçtiği ve iki liderin, Vatikan ve Almanya arasında var olan iyi ilişkileri ve verimli iş birliğini ele aldığı bildirildi.

Papa ve Merkel’in ikili ilişkilerin yanı sıra ortak çıkar konularına da değindikleri ve Almanya’nın 7-8 Temmuz’da Hamburg’da ev sahipliği yapacağı G20 zirvesi üzerine fikir teatisinde bulundukları aktarıldı.

Tarafların, bu zirvede küresel terör tehdidi, yoksullukla mücadele, iklim değişikliği ve açlık konu başlıklarını uluslararası toplumun gündemine getirme hususunda ortak ihtiyaç olduğunu belirttiği kaydedildi.

Papa Franciscus'un, dün hayatını kaybeden eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl için Merkel’e taziyelerini ilettiği belirtildi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar