Alman dergisi araştırdı: Düşük maaş zammı alanlar kuş sesi dinlesin

Alman dergisi araştırdı: Düşük maaş zammı alanlar kuş sesi dinlesin
Almanya'da 26 bin kişiyle yapılan bir araştırmaya göre insanlar, bol miktarda kuş türünün bulunduğu bölgede yaşamaktan, maaş zammı elde ettiklerinde olduğu kadar mutlu oluyor.

Düşük maaş zammı alanlar kuş sesi dinlesin

Almanya’da bilim adamları, Avrupa’nın dört bir yanından insanların doğaya bağlı yaşam memnuniyetine ilişkin anket verilerini değerlendirdi.

Avrupa genelinde 26 binden fazla yetişkinin yaşam kalitesi verileri, her bir deneğin yerel bölgesindeki kuş türlerinin çeşitliliği ile karşılaştırıldı.

Sonuçta 14 yeni kuş türüne sahip bir çevrede olmanın yıllık 1344 sterlin maaş artışıyla ödüllendirildiğinde yaşadığı zevkle eşit düzeyde olduğu ortaya çıktı.

Senckenberg Biyoçeşitlilik ve İklim Araştırma Merkezi’nde görevli ekolojist Joel Methorst, “Avrupalılar, yakın çevrelerinde yüksek bir tür çeşitliliğine ev sahipliği yapıyorsa, yaşamlarından daha memnun oldukları ortaya çıktı” dedi.

Yine Senckenberg Biyoçeşitlilik ve İklim Araştırma Merkezi’nde görevli biyolog Katrin Böhning-Gaese, “Ayrıca ankete katılan insanların sosyo-ekonomik verilerini de inceledik. Şaşırtıcı bir şekilde, kuş çeşitliliğinin, yaşam doyumu için gelirleri kadar önemli olduğunu gördük” diye konuştu.

Methorst şöyle devam etti: “Biyolojik çeşitlilik şu anda dramatik bir düşüş yaşıyor. Bu, insan refahının yoksul bir doğadan zarar görme riskini de beraberinde getiriyor. Bu nedenle doğanın korunması, yalnızca yaşamımızın maddi temelini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda hepimizin refahına bir yatırım da oluşturur.”

DİĞER BULGULAR ECOLOGİCAL ECONOMİCS DERGİSİNDE

Çalışmanın tüm bulguları Ecological Economics dergisinde yayınlandı.

 

Kaynak: SÖZCÜ

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar