Alkol ve sigaraya yılbaşından önce zam gelecek mi?

Alkol ve sigaraya yılbaşından önce zam gelecek mi?
Sigara ve alkole yeniden zam gelecek mi? Yılbaşı öncesinde Türkiye’de birçok ürüne zam gelirken sigara ve alkole zam yapılacağı iddia ediliyor. Peki yılbaşından önce sigara ve alkole zam yapılacak mı?

20 Aralık 2021 Pazartesi döviz kurlarında sabah saatlerinden bu yana yaşanan hareketlilik zamları da beraberinde getirmeye devam ediyor. Hem Dolar ve Euro hem de altın fiyatları yükseliş trendini sürdürüyor. Son dönemlerde yaşanan fahiş zamlar sonrasında şimdide sigara ve alkole yeniden zam geleceği konusu gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde döviz kurundan dolayı sigara fiyatlarına ikişer lira fark yansıtılmıştır. Ancak daha iki hafta bile geçmeden sigaraya yeniden zam geleceği konusu gündemde. Peki yılbaşından önce sigara ve alkole zam gelecek mi? Sigara ve alkole büyük zam mı geliyor?

HER GÜN YENİ BİR ZAM! 

Bir çok vatandaş bugün döviz kurlarında yaşanan hareketlilik nedeniyle sigara ve alkole yeniden zam geliyor mu sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Son günlerde döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar nedeniyle sigara ve alkol fiyatları neredeyse günlük olarak güncellenmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde sigaraya 2 TL’lik bir zam yapılmıştı. O günden bu yana dolar kurundaki artış ise 5 TL civarında oldu. 2022 yılı gelmeden sigaraya yeniden zam geleceği iddiaları da bu nedenle güçlendi. Peki yılbaşı öncesi sigara zammı olacak mı? 2000 22 Ocak ayında sigara ve alkole zam gelecek mi? İşte 20 Aralık 2021 güncel sigara fiyatları ve sigaraya yapılacak zamla ilgili detaylar…

 YILBAŞI ÖNCESİ SİGARAYA ZAM GELECEK Mİ?

Ülkemizde alkollü içecek ve sigaraların patentleri döviz bazlı olarak değişebiliyor. Geçtiğimiz haftalarda döviz kurlarında yaşanan hareketlilik nedeniyle sigara fiyatlarına zam yapılmıştı. Ancak o günden bu yana döviz kurları neredeyse beş TL civarında arttı. Bu nedenle 2022 yılı öncesinde zam iddiaları gündeme geldi. Yani sosyal medyada dolaşan sigaraya zam iddiaları büyük oranda doğru. Aralık Ayı’nın son günlerine doğru döviz kurlarında oluşan bu farkını sigara fiyatlarına ve alkol fiyatlarına yansıması bekleniyor. Bunun dışında Ocak ayında yine sigara fiyatlarına ÖTV zammı da yapılacak.

EN DÜŞÜK SİGARA FİYATI NE KADAR OLACAK?

Sigara ve alkol fiyatlarındaki artışı önceden tahmin etmek zor değil. Ancak bu durumda en düşük sigara fiyatı ne kadar olacak sorusunun yanıtı da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Aralık ayında döviz kuru farkından dolayı yapılması gene gerek beklenen zamla birlikte Ocak ayındaki ÖTV zammı eklenirse en düşük sigara fiyatının 22-25 TL arasında olması bekleniyor.

GÜNCEL SİGARA FİYATLARI

Marlboro Edge: 19 TL

Marlboro Touch: 20 TL

Marlboro: 21 TL

Parliament: 21,50 TL

Parliament Midnight Blue: 20,50 TL

Muratti: 19 TL

Muratti Blu: 18 TL

Lark: 18 TL

Chesterfield: 17,50 TL

Chesterfield Mode: 17,50 TL

L&M: 17,50 TL


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar