Alım gücü düşerken hırsızlıklar arttı! 4 litre yağ, 250 gram salam çalındı...

Alım gücü düşerken hırsızlıklar arttı! 4 litre yağ, 250 gram salam çalındı...
Enflasyon nedeniyle artan fahiş fahiş fiyatlar vatandaşın belini büktü. Marketlerde ayçiçek yağı hırsızlığı yaşanmaya başladı. Edirne'de iki kişi 4 litre Ayçiçek yağı ve 250 gr salam çaldı.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, enflasyon nedeniyle fiyatlar fahiş bir şekilde artarken, vatandaşın hali içler acısı bir hale geldi. Yüzde 52 oranında zamlanan 5 litrelik ayçiçek fiyatları 100 TL'yi aştı. Vatandaşların alım gücü giderek düşerken, trajik olaylar yaşanıyor.

Marketler bir yandan fiyatı yükselen bebek mamaları, çikolatalar, ayçiçek, zeytin ve mısır yağına alarm takmaya başlarken, diğer yandan gıda hırsızlıkları başladı.

4 LİTRE YAĞ VE 250 GRAM SALAM ÇALINDI

Edirne'nin Keşan ilçesinde bir markete giren iki kişi, 2 adet 2 litrelik ayçiçek yağı ile bir adet 250 gram salam çaldı.  E.E. ve C.O. isimli iki kişi şikayet üzerine kıskıvrak yakalandı. Çalınan toplam 4 litre sıvı yağ ile salam market sahibine geri teslim edildi.

KASİYER AYÇİÇEK YAĞI HIRSIZININ PEŞİNDEN 2 KM KOŞTU

Daha önce de ayçiçek yağı hırsızlıkları yaşanmıştı. Eylül ayında Ankara Altındağ’daki bir marketten 5 litrelik iki ayçiçek bidonunu çalan şahıs, peşinden koşan kasiyer tarafından 2 kilometre sonra yakalanmıştı. Yağları hırsızın elinden alıp geri getiren kasiyer, “Abi yağları kurtardık.” cevabını vermişti.

AYÇİÇEK YAĞI LÜKS HALE GELDİ

Dünyada ayçiçeği üretiminde ilk 10 ülkeden biri olan Türkiye'de yaşanan bu olaylar ülkedeki trajediyi gözler önüne seriyor. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, "Toplumun temel gıda ihtiyaçlarından biri olan ayçiçeği yağı lüks tüketim maddesi olarak raflarda yerini alacak" sözleri bu olayların daha fazla yaşanacağını gösteriyor.

Öte yandan yaşanan olaylar sonrasında soruşturma başlatılırken, hırsızlığın gerekçesinin ihtiyaçtan mı yoksa maddi çıkar mı olduğu bilinmiyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar