Ali Koç'tan adaylık açıklaması

Ali Koç'tan adaylık açıklaması
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç canlı yayında açıklamalarda bulundu. Koç, kulüp başkalığı için yeniden aday olacağını söyledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı basın toplantısında konuşuyor. 

Ali Koç, Fenerbahçe başkanlık seçiminin 12-13 Haziran tarihleri arasında yapılacağını ifade etti. 

İşte Başkan Koç'un yaptığı açıklamalar: 

"Öncelikle sevgili Fenerbahçelileri selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Çocukken taraftar olan ben, en büyük hedefim kulübe hizmet etti. 2006'da yönetim kurulu üyesi olduk. Çok şey yaşadık. 6 yıllık dönemde yönetici olarak şampiyonluk sevinci tattık. Son haftalarda şampiyonluk da kaçırdık. 3 Temmuz'da tarihi mücadele dönemi yaşadık. Hain terör örgütüyle de mücadele ederken iyi günde de "iyi ki Fenerbahçeliyim" demekten vazgeçmedim.

"İNŞALLAH BU SÜREÇ FAZLA SÜRMEZ"

Sezonun kısa bir değerlendirmesini yapacağım. Şahsımla ilgili kararı da açıklayacağım. Geçen Mart'tan beri olağanüstü dönemden geçiriyoruz. Spor camiası deneyimlemediği son derece zor bir süreç yaşadık. Sezon ne zaman bitecek, transfer ne zaman başlıyor, bitiyor? İnşallah bu süreç fazla sürmez. İnşallah bu süreci atlatır tribünleri doldururuz. İnşallah normal ortama dönebiliriz. Spor endüstrisi en ağır etkilenen sektörlerden bir tanesi oldu. Taraftardan mahrum kaldık. Sporcu motivasyonu da taraftar yoksa farklı oluyor.

"SENEYE ŞAMPİYONLUĞU ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Teknik direktör konusu, transfer konusu hepsini 1 Haziran'a kadar netliğe kavuşturacağız. Gelecek sezon için kadronun yüzde 70 oranında hazır olduğunu düşünüyoruz. Bu sezonun kadrosunun üzerine yapacağımız 1-2 dokunuş ile seneye şampiyonluğun en büyük adayı olacağız. Gelecek sezon camiamızın beklediği şampiyonluğu alacağımız düşünüyoruz. 

"ŞAMPİYONLUK KIL PAYI KAÇTI"

İlk iki yıla baktığımız zaman şampiyonluğu kaybettiğimiz için üzgünüz. Derinden yaralandığımızı söyleyebilirim. Başakşehir maçından sonra 6 galibiyet, 1 beraberlik alırsak şampiyon oluruz demiştim. Biz hedefi tuttursaydık hedefi ne kadar tutturduğumuzu ortaya koyacaktık. Şampiyonluğa çok çok yaklaşmamıza rağmen bize sunulan bu fırsatı değerlendiremedik. Şampiyonluğu kıl payı kaçırdığımız bir yıl oldu.

"LOCA SAHİPLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İyi günde de kötü günde de "İyi ki Fenerbahçeliyim" demekten vazgeçmedim. Çocuklarıma da aynı şeyleri öğretiyorum. Geçen Mart'tan beri olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Son derece zor bir süreç yaşadık. Sıkıntıda olan kulüplerimiz bu süreçte ciddi anlamda gelirleri de etkilendi. 1,5 sezon boyunca taraftardan mahrum kaldık. Bu sebepten ötürü pandemi sebebiyle en fazla futbol zarar gördü. Kombineler, localar, maç günü bilet satışları neredeyse yok oldu. Fenerbahçe olarak pek çok loca sahibine teşekkür ediyorum. Saygıyla önlerinde eğiliyorum. Aldınız, kullanamadınız. Ancak tribün hasılatlarından mahrum kaldık.

"YENİDEN ADAYIM"

Başlarken de 2 döneme ihtiyacım var demiştim. O yüzden Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına yeniden adayım. Burada sonsuza kadar kalma gayem yok, aşırı uzun süre kalındığında neler yaşandığını da tecrübe ettik. Kulüplerde başkanlık dönemlerine sınırlama getirilmeli.

"BAZI İSİMLER MANİPÜLASYON YAPIYOR"

Biz yönetimden yönetimi devraldığımızda devir teslim töreni yapmadılar. Fenerbahçe geleneğinde böyle bir durum söz konusu değil. Alt yapıya gittik iki sayfa dosya verdiler. İdman programıydı. Belçika'da alt yapı projesinden falan hiç bahsetmediler. Camiada bazı isimler manipülasyon yapıyor, gerçekten Fenerbahçe'ye katkıda bulunmak istiyorsanız bunun yolu sandıktan geçer.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar