Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Ali Babacan'ın sağ kolu AKP'nin FETÖ itirafçısı milletvekili ile ne konuştu?

2020'nin ilk günlerinde yazdığım bir yazımı, iktiar partisinin Abdullah Gül-Ali Babacan cephesi ile pazarlık halinde olduğunu belirterek şöyle bitirmiştim; "İki taraftan elçiler bir araya geliyor. AKP cephesi başlangıçta "bu işten vazgeçin" noktasındaydı, ama görüşmeler pazarlık müzakeresine evrilmiş halde. Henüz bir sonuç alınamadı, ama Babacan'ın kuracağı partinin arkasındaki küresel destek, AKP'yi endişelendiriyor, bu oluşumu ciddiye almasında etkili oluyor. En geç Aralık 2019 tarihinde kurulacağı belirtilen Babacan'ın partisinin Ocak 2020'ye kalmasının arkasında bu pazarlıkların da ciddi bir etkisi var. Yeni partinin kuruluşu ikinci kez ertelenirse, kimse şaşırmasın..."

Sonra ise, AKP'den bir heyetin hem Ahmet Davutoğlu hem de Gül-Babacan cephesine ziyaretlerde bulunduğu isim isim basına yansımıştı. Yine Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi de ikinci kez yaşanan bir erteleme ile Mart 2020'de kurulmuştu…

Ne var ki, iktidar partisi ile DEVA Partisi arasında temaslar bitmedi… Yok, öyle heyetler falan gidip gelmiyor artık. Bire bir temaslar yaşanıyor. Bu sefer hamlede bulunan ise DEVA Partisi…

Öyle ki DEVA Partisi, teşkilatlanma çalışmalarında hemen hemen her ilde AKP'de önceki dönemlerde il başkanlığı, milletvekilliği yapan ve halen AKP'de bulunan isimlerden destek aldı, alıyor… Kendi bölgelerinde AKP'nin ağır topu olanların DEVA Partili yetkililere il başkanlığı için önerdiği isimler bile oldu.

Son birkaç aydır ise bu durum milletvekili düzeyine gelmiş durumda. TBMM'de grup kurmaya yetecek sayıda değil ama yaklaşık 10 AKP milletvekili DEVA Partisi ile görüştü.

Bunlardan biri de, AKP Çankırı Milletvekili Salim Çivitçioğlu. Gizli saklı görüştüğü isim ise, eski AKP'li olan ve şimdinin DEVA Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin. Bir değil, birkaç defa yaptığı görüşmelerde, AKP Çankırı İl Kongresi üzerine konuşup, çalışmalar bile yapmışlar…

Her iki isim ile ilgili ilginç bir detay var. İkisi de FETÖ'den soruşturma geçirdi! İdris Şahin, 15 Temmuz kalkışmasının ardından yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aynı soruşturma kapsamında hakkında FETÖ'den iddianame hazırlanan Şahin, AKP Genel Merkezi'nde Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Sonra mı? İlk duruşmada beraat etti!

Çivitçioğlu ise Eylül 2016'da FETÖ şüphelisi sıfatıyla savcılık soruşturması geçirdi. İtirafçı olarak etkin pişmanlıktan yararlanıp yararlanmak istemediği sorusuna, "Ben örgüt üyesi değilim. Bu kapsamda olduğumu düşünmüyorum. Bu konuda bildiklerimin hepsini samimi olarak anlatmak istiyorum. Bu hususlar etkin pişmanlık oalrak kabul edilecekse buna rızam vardır" diye yanıt verdi. Yani FETÖ şüphelisi olan sıfatı, ifadesinin ardından FETÖ itirafçısı oldu!

Elbetteki iki ayrı partiden isimler bir araya gelebilir, transferi konuşabilir. Siyasetin doğasında var bu… Fakat, bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı, başka partideki bir milletvekili ile o partinin il kongresi üzerine neden çalışmalar yapar?

Burada siyasi değil, başka hesaplar vardır!

Sahi, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, bir süre önce "Siyasete sızmayı hiçbir zaman düşünmediler" demişti. Yani resmen, daha ortaya çıkarılmamış siyasi ayağı aklamıştı… Neden acaba? Yoksa FETÖ, siyaset kurumundaki uyuyan hücreleri ile mi dirilmeye çalışıyor? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları