Ali Babacan'dan yeni anayasa çıkışı!

Ali Babacan'dan yeni anayasa çıkışı!
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Yeni anayasayı gerçekçi görmüyoruz. Önemli olan acil bir şekilde sistem değişikliğidir” dedi.

Ali Babacan'dan yeni anayasa çıkışı!

Yeni anayasa tartışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, "Yeni anayasayı gerçekçi görmüyoruz. Önemli olan acil bir şekilde sistem değişikliğidir." dedi. Babacan, DW Türkçe'nin Youtube kanalında Nevşin Mengü Soruyor programına konuk oldu.

"BİZİ ÇOK YAKINDAN İZLİYORLAR"

Babacan, AKP'nin kendilerinden çekindiğini iddia ederek, "Bizi çok yakından izliyorlar ve gerçekten uykularının kaçtığını düşünüyoruz" dedi. HDP heyetiyle yaptıkları görüşmede verdikleri mesajı da açıklayan Babacan, "Siyasetin üzerinde hiçbir örgütün gölgesinin dolaşmaması gerektiğini söyledik" ifadesini kullandı. Herhangi bir korku taşımadıklarını da vurgulayan Babacan "En ufak bir korkumuz olsaydı yeni parti kurmazdık. Birilerinin bizi çok yakından izlediğini ve uykularının kaçtığını düşünüyoruz. Sonuna kadar mücadele etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ YANLIŞ BİR ZİHNİYET YÖNETİYOR"

Ali Babacan, "Türkiye’yi yanlış bir zihniyet yönetiyor. Sistem ne olursa olsun güçler ayrımına ve yargı bağımsızlığına inanmıyor. Siz böyle bir zihniyetle başkanlık sistemini konuşsanız ne, parlamenter sistemi konuşsanız ne? Yeni anayasayı gerçekçi görmüyoruz. Önemli olan acil bir şekilde sistem değişikliğidir" diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar