Ali Babacan'dan Erdoğan'a sert cevap

Ali Babacan'dan Erdoğan'a sert cevap
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Esenyurt İlçe Kongresinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap veren Babacan, "Bana boş teneke demiş dün. Yahu siz niye 13 yıl boş tenekeyle çalıştınız? Cumhuriyet tarihinin en çok bakanlık yapılmış kişilerinden biriyim ben" dedi.

Babacan'dan Erdoğan'a sert cevap

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan partisinin 1. Esenyurt İlçe Kongresinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Babacan, "Dün, Erdoğan Siirt'teydi. Cumhurbaşkanı olarak mı, parti genel başkanı olarak mı bilmiyorum. Erdoğan birçok şey oldu, ama şu ülkenin ihtiyacı olan cumhurbaşkanı olamadı" ifadelerini kullandı.

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 87. yıldönümü. Biz en yüksek kadın kotası olan parti olarak kadınların siyasette güçlendirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. DEVA Partisi kadınların her seviyede güçlü bir şekilde temsil edildiği bir parti, bizim kadın kollarımız veya gençlik kollarımız yok çünkü onlar partinin içinde, karar verme mekanizmasında.

Ülkede her geçen gün bir önceki günü aratıyor. İktidar yerinde kalırsa daha da kötü olacak. Tam dibi gördük, daha kötüsü olamaz diyoruz, o da oluyor. Şuan ülkeyi kötünün kötüsüne mahkum eden bir iktidar var. Bunun en önemli nedeni hukuk ve adalet ayaklar altında. Yıllar önce partilerinde adalet kelimesini koyarak yola çıkanlar adalet bırakmadı.

İlk defa Avrupa Konseyi Türkiye'ye karşı yaptırım uygulayabileceğini söylemeye başladı. Bakın ben ülkenin itibarının en yüksek olduğu zamanlar o masalarda oturan bir arkadaşınız olarak buna inanamıyorum. Neden? Bir vatandaşı dayanıksız tutuklu bulundurmaları. Böyle bir ülkede hak hukuk kalır mı? Böyle bir ülkenin sözüne güven olur mu? Sen ülkenin yasasına uyma, batır. Sonra da istiklal savaşındayız. Bakın, yatırım, üretim, istihdam hukukla olur. Ama burada sürekli bir hasamet yok dış güçler, bilmem ne...

Ben faizle savaşacağım diyor, yap, elinde değil mi? Elini tutan mı var? Bunlar bütün bunları yapıyor sonra da bizim tertemiz insanımızın dini, milli inancıyla oynuyorlar. Biz o masalardayken önce Türkiye dinlenirdi. Benim şahsıma bize çok verecek dersiniz var derlerdi. Çünkü ülkemizin menfaatine çalıştık ama sözümüzden dönmedik. Biz iddiamızı, itibarımızı kaybettik.

Erdoğan'a sesleniyorum, bunları bırakın: Ekonomiyi düzeltmenin yolu hukuktan geçer, bunu her gün 10 kez tekrar edin. Ağzınızla kuş tutsanız yapamazsınız, hukuka ve adalete bağlı kalmadan ekonomiyi düzeltemezsiniz. 10 tane Nobel ödüllü iktisatçı getirseniz düzeltemezler. Topyekun bir iktidar değişikliği gerekiyor, bu ülkenin artık başka çaresi yok.


Dün, Erdoğan Siirt'teydi. Cumhurbaşkanı olarak mı, parti genel başkanı olarak mı bilmiyorum. Erdoğan birçok şey oldu, ama şu ülkenin ihtiyacı olan cumhurbaşkanı olamadı. Cumhurbaşkanı siyasi kavga çıkarmaz, birleştirir.

Bunun yanında biliyorsunuz, ne zaman kendisi konuşma metninin dışına çıksa aklına ben geliyorum. devamlı benden bahsediyor.

Öncelikle biz DEVA Partisi olarak kimsenin peşinden gitmiyoruz, bizim başımız dik. Kendisiyle çalıştığımız yıllarda arkasından gitmedim, yanınızda yürüdük. Yanlış yola girince ben gelmiyorum, size müsaade dedik. Hepten yanlışa girince de bize müsaade dedik. Bana boş teneke demiş dün. Yahu siz niye 13 yıl boş tenekeyle çalıştınız? Cumhuriyet tarihinin en çok bakanlık yapılmış kişilerinden biriyim ben. İmzayı atan bendim diyor. Madem bir imzayla her istediğini yapıyorsun, hadi ekonomiyi düzelt, enflasyonu tek haneye düşür. Madem keramet imzada hadi bakalım! Ülkenin kötüye gidişinin altındaki imza sizin.

Biz kimsenin kuyruğunda veya arkasında değiliz! DEVA Partisi olarak alnımız açık, başımız dik emin yürüyoruz. Bizim ortağımız yok, sizin iki ortağınız var. Bir büyük ortak var kendisi, küçük ortak Bahçeli, küçüğün küçüğü de Perinçek. Çin politikası diye Perinçek'in politikasını anlatıyorsunuz ya. Siz kimin peşinden gittiğinizin farkında mısınız? Daha düne kadar sizin iktidarınıza o kadar ağır hakaretler eden Bahçeli değil mi? Hepsini yuttunuz, kol kola yürüyorsunuz. İktidarınızın anahtarı Bahçeli'de şimdi. O desteği çekse ne yapacaksınız?

Her şeyden önemlisi Erdoğan, değmez ya. Dilinizi, zihninizi böyle kirletmeye değmez.

Erdoğan ekonomiyi düzeltmek, enflasyonu düşürmek istiyorsa beni dinlesin. Bana geçen 'Bir de kalkmış bana ders vermeye çalışıyor' demişti ama ihtiyacı var. Anlatıyorum;

1. Konuşunca doğruyu söyleyeceksin

2. Söz verince tutacaksın

3. Emanete ihanet etmeyeceksin

4. Hakka hukuka bağlı olacaksın

5. Dürüst ve işinin ehli liyakatlı kadrolarla çalışacaksın

6. Karar alırken ortak akılla hareket edeceksin.

7. Her an hesap vermeye hazır olacaksın."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar