Ali Babacan'dan bomba iddia: "İtiraz ettiğim için varlık fonu kurulamadı"

Ali Babacan'dan bomba iddia: "İtiraz ettiğim için varlık fonu kurulamadı"
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’de Özlem Gürses’in sunduğu 20. Saat programına konuk oldu. Babacan, "İtiraz ettiğim için benim dönemimde kurulamadı"dedi.

Ali Babacan, "Varlık Fonu için bana çok baskı yapıldı. İtiraz ettiğim için benim dönemimde kurulamadı. İmza atmıyorum diye "Yurtdışına git, senin yerine vekalet edecek bakan imzalasın" dediler. Reddettim, yurtdışına da gitmedim" dedi.

Ali Babacan’ın açıklamaları şöyle:

"İTİRAZ ETTİĞİM İÇİN VARLIK FONU KURULAMADI"

Halk TV'de yer alan habere göre, Ali Babacan, görevi boyunca sorumlu olduğu alanlarda yaptığı işlere dair içinin çok rahat olduğunu ifade etti. "Benim 28 Şubat süreci ve 2001 krizinde oldu. Düşeceğimiz sıkıntıları bilseydim yine de siyasete girerdim. Kendi sorumluluk alanımda içim hep çok rahat oldu. Doğru olmadığını düşündüğüm tek bir atama yapmadım. Varlık Fonu konusunda bana çok baskı yapıldı. Fakat ben onay vermediğim için o fon kurulamadı.

"AYRILIK KARARINI İLK ERDOĞAN'A SÖYLEDİM"

Biz mevcut iktidar partisinden seçmen koparalım niyetiyle yola çıkmadık. Ben AKP'den ayrılacağıma ilişkin kararı ilk olarak Erdoğan ile paylaştım. 2001'den bu yana benim yaptığım açıklamalarda, mülakatlarda, televizyon programında söylediklerimde tutarsızlık bulamazsınız ama iktidar partisinin şimdi söyledikleri ile geçmişte söylediklerinden çok farklı.

Hükümetin basını ise bizi görmezlikten geliyor. Hangi partiye oy verirse versin bütün vatandaşlar TRT'ye para ödüyor ama TRT şu an sadece tek bir partinin propaganda aracı olarak kullanılıyor. İktidarın medya kanalları haber yapmak için merkezden talimat bekliyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar