Ali Babacan hangi kurum için bunları söyledi? Kurulmaması için direndim, niyetlerini biliyordum

Ali Babacan hangi kurum için bunları söyledi? Kurulmaması için direndim, niyetlerini biliyordum
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündemden düşmeyen Varlık Fonu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ali Babacan "Varlık Fonu'nun kurulmaması için direndim, çünkü niyetlerini biliyordum." dedi. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Çankırı İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Varlık Fonu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Babacan'ın açıklamaları şöyle:

"Varlık Fonu'nun kurulmaması için direndim, çünkü niyetlerini biliyordum. Ortada varlık yok ama fonu kurdular. O fon, şu an 64 milyar lira borca batmış durumda.

Yanlış adamlar ve yanlış adımlar yüzünden ekonomimiz dibe vurdu. Yetmedi, Merkez Bankası'nı borca soktular. Bir ülkenin Merkez Bankası borçlu olur mu?

Aziz milletimizden gerçekleri saklayan bu iş bilmez yönetime son verme zamanı gelmedi mi? Biz; bu milletin çiğnenen onurunu yeniden ayağa kaldırmak için yola çıktık.

Esnaf, 'Alıp sattığım mallara yüzde 30-40-50 zam geldi' diyor. Hükümet neden enflasyonu yüzde 10 küsür açıklıyor? Vatandaşa moral olsun diye değil. Sabit gelirliye maaş zammını o ayarlanmış oranlara göre yapıyorlar da ondan.

Esnaf diyor ki "Bu virüs sadece bizim dükkanda mı bulaşıyor? Vatandaşın fabrikaya giderken bindiği otobüste, metroda virüs yok mu?" Halkımızın nefesini de vergisini de tükettiler.

"Siz gemiden indiniz" diyorlar. Yine yanılıyorlar. Biz hiçbir zaman mafyayla, çetelerle, 28 Şubatçılarla, vesayet kalıntılarıyla aynı gemiye binmedik.

Sizin geminizin dümeninde küçük ortak oturuyor, rotayı da küçüğün küçüğü ortak çiziyor. İşte sizin reislik yaptığınız gemi bundan ibarettir. Bu geminin yolu da yol değildir."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar