Ali Babacan Erdoğan'ı sorumlu tuttu: Daha ne getireceksiniz başımıza?

Ali Babacan Erdoğan'ı sorumlu tuttu: Daha ne getireceksiniz başımıza?
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin il binasının açılış törenine katılmak için gittiği Bursa'da gündeme dair açıklamalarda bulundu. Babacan, "Erdoğan’ın Çarşamba günkü ifadelerinden sonra Türkiye'de eğer siyasi şiddet olursa, sokak şiddeti olursa bunun sorumlusu bizzat Sayın Erdoğan’ın kendisidir" dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi Bursa İl Başkanlığı binasının açılış töreninde konuşan Ali Babacan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz çarşamba günü partisinin grup toplantısındaki sözlerine tepki gösterdi.

Ali Babacan, “DEVA Partisi yeni bir siyasi parti. 14 ayı tamamladık. Kuruluşumuzdan bu yana iyi ilerledik. Kısa zamanda seçimlere girmeye hak kazandık. Şu anda bizim 81 ilimizde de il başkanlığımız var ve faaliyetini sürdürüyor. Biz şu anda 20 ayrı başlıkta yapılacakları hazırlamış durumdayız.” dedi.

"SORUMLUSU ERDOĞAN’DIR"

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Ali Babacan’ın açıklaması şöyle:

“Sayın Erdoğan'ın Çarşamba günkü ifadelerinden sonra Türkiye'de eğer siyasi şiddet olursa, sokak şiddeti olursa bunun sorumlusu bizzat sayın Erdoğan'ın kendisidir. Kadınlar can güvenliğinden endişe ediyor. Yargı talimatsız hareket edemiyor. Türk lirası tarihin en değersiz günlerini yaşıyor. Ev gençleri iş bulamıyor. Yoksulluk intiharı haberleri geliyor. Sayın Erdoğan, bu mu ‘iyi günler’? Daha ne getireceksiniz başımıza?”
 
"YARGI DERHAL HAREKETE GEÇMELİ"

Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere birçok isim hakkındaki iddialarına da değinen Babacan, “Son bir ayda yaşanan ülkenin gündemine bakın. Kanunsuzluğın, hukuksuzluğun ne hale geldiğini görün. Mafya şebekesi oluşmuş ülkede. Bu kabul edilebilir bir tablo değil. Bu ortaya saçılan iddialar eski günleri aratıyor. Hukuk yoksa ülke kaosa gidebilir. Maalesef ülkemizin içinde bulunduğu tablo üzücü. Bir aydır ortalığa saçılan bütün kirliliğe rağmen Cumhurbaşkanının tutumu hiç doğru değil. Yargının böyle konularda derhal harekete geçmesi gerekir. Bütün gücün tek elde toplanması maalesef hukuku etkiliyor. Yargı bağımsızlığı olan ülkede Cumhurbaşkanının sinyaline gerek yoktur. Erdoğan’ın kesin bir tutum ortaya koyması lazım. Yargının harekete geçmesi lazım. Savcılarımızın harekete geçip, bu konuları araştırılması lazım. Şu an insanlar hakikati merak ediyor. Hakikat savcıların kaleminden öğrenilir ama ülke maalesef bu duruma düştü.” dedi. 

Erken seçimle ilgili de Erdoğan’ın kendi isteğiyle erken seçime gitmesini ben beklemem. En düşük seviyedeyiz şu an ve Erdoğan kaybedeceğini bile bile erken seçime gitmez.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar