Aleyna Çakır hakkındaki Adli Tıp raporuna tepki! Ümitcan Uygun'dan neden DNA örneği alınmadı?

Aleyna Çakır hakkındaki Adli Tıp raporuna tepki! Ümitcan Uygun'dan neden DNA örneği alınmadı?
Ankara'da evinde ölü bulunan Aleyna Çakır hakkındaki Adli Tıp Kurumu’nun ‘asılma sonucu öldü’ yönündeki raporu tartışmalara neden oldu. Rapora sosyal medyada tepki gösterilirken, bazı kullanıcılar Çakır’ın sevgilisi Ümitcan Uygun’dan neden DNA örneği alınmadığını sordu.

Ankara'da sürdürülen soruşturma dosyasına göre, Aleyna Çakır ismiyle bilinen 21 yaşındaki Sema Esen’in, 3 Haziran 2020 günü evinde bornoz kuşağıyla tavana asılı şekilde cansız cesedi bulundu. İntihar mı cinayet mi tartışmasına neden olan şüpheli ölümle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Aleyna’yı daha önce dövdüğü ve ölümle tehdit ettiği iddia edilen erkek arkadaşı Ümitcan Uygun’un ifadesi alındı.

Aleyna Çakır’ın otopsisinde az sayıda sperm hücresi, tırnaklarında DNA bulunmuş ancak raporda, “Sağ ele ait 4 adet tırnak parçasından ve 5 adet sol el tırnak parçasından karşılaştırmaya müsait Y-STR DNA profili tespit edilmedi” denilmişti. Adli Tıp Kurumu’nun önceki gün ortaya çıkan raporunda da genç kızın asılma nedeniyle hayatını kaybettiğinin belirtilmesi, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları, “Sperm ve tırnağındaki DNA örneğinin aynı kişiye ait olduğu ortaya çıktı... Baş şüpheli Ümitcan Uygun’dan aylardır örnek alınmamış, bu yüzden hala araştırılmıyor” yorumu yaparken, bir başka sosyal medya kullanıcısı ise “Şüpheli şekilde ölen ve intihar ettiği iddia edilen bir kadının üzerindeki sperm ve tırnak içindeki DNA’ya bakarken onu birkaç hafta önce öldüresiye döven erkek arkadaşından örnek alınmaması dünyanın en gelişmemiş ülkesinde bile olmaz ama Türkiye’de oldu” paylaşımı yaptı.

ANNESİNİN ÖLÜMÜ DE ŞÜPHELİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Aleyna Çakır’ın sevgilisi Ümitcan Uygun ve arkadaşı Enes Ö. hakkında ‘konut dokunulmazlığını ihlal etme’ suçundan dava açmıştı. İddianamede, 17 Nisan günü, Ümitcan Uygun ve arkadaşının, genç kızın evine gittiği, zorla içeriye girerek, “Seni öldüreceğim” diye tehditte bulunduğu anlatılmıştı. Aleyna Çakır’ın ölümünün ardından yaşanılan tartışmalar sonunda Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun da, 17 Eylül akşamı, Ankara Keçiören’de bir akrabasının evine yakın dağlık alanda başından silahla vurulmuş halde ölü bulunmuştu. Anne Uygun’un da intihar ettiği açıklanmıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar