Alex Melling denize attığı mesaja 24 yıl sonra ulaştı!

Alex Melling denize attığı mesaja  24 yıl sonra ulaştı!
Alex Melling'in henüz çocukken bir şişenin içine koyup denize attığı mesaja 24 yıl sonra ulaştı. Şişeyi bulan Rex Winter bir facebook grubu kurdu ve şişeyi sahibi Alex'e ulaştırdı.

Bir çocuk partisi davetiyesinin arkasına yazılı bir mesajla denize bırakılan şişe, 24 yıl denizde kaldı. Şişe, 24 yıl aradan sonra sahibine kavuştu. İngiltere'nin Greater Manchester kentindeki Wigan Metropolitan Borough içinde bir kasaba olan Hindley'de yaşayan Alex Melling, altı yaşındayken bir not yazıp şişenin içine koyarak şişeyi denize bıraktı.

Hindley sakinlerinden olan Rex Winter bir facebook grubu kurup, bulunan şişeyi paylaştı ve sahibi Alex'e bu gönderi sayesinde ulaştı. Rex Winter, gönderinin altına şunu yazdı:

"Bu yaz çocuklarım İskoçya'nın batısındaki uzak bir plajda, şişenin içinde bir mesaj buldu. Eski gibi görünüyordu ve mesaj bir çocuk tarafından yazılmış gibi duruyordu. İçerideki mesajda, "27 Gilbert Street Hindley adresinde yaşayan Alex adlı birinden (soyadı belirtilmedi)" yazıyordu. Başka bir bilgi veya tarih yoktu. Kızım kısa bir süre önce Alex'in adresine yazdı ama cevap alamadı. Taşınmış olabilir ve/veya ev şu anda boş. Şişenin 5 yıllık mı yoksa 30 yıllık mı olduğunu bilmiyorum ama eminim Alex şişenin nerede olduğunu öğrenmek isteyecektir. Alex bunu mu okuyor musun? Alex'in kim olduğunu bilen var mı?"

12 YAŞINDAYKEN TAŞINDI

Alex Melling, bir zamanlar notta yazdığı adreste yaşıyordu fakat 12 yaşındayken taşındı. Alex gönderiyi görünce, Bay Winter'ın 17 yaşındaki kızı Izzy'ye şişenin kendisine ait olduğunu söylemek için mesaj attı. Newcastle merkezde yaşayan Izzy, "İskoçya'da kamp yapıyorduk ve Wigton Körfezi çevresindeki Garlieston'da bir tekneye binmiştik.Tekneyi demirledik ve mağaraları keşfetmeye gittik. Freddie şişeyi buldu ve içinde bir mesaj vardı." Çocukların doğum günü partisi davetiyesinin arkasına yazılmış olan mesajda, "Bulursanız lütfen 27 Gilbert Street Hindley'e gelin. Bana Alex şeklinde hitap edin. Teşekkürler."

Rex Winter'ın kızı olayı şöyle anlattı:

"Babam gerçekten olayla ilgilendi. Hindley Sakinleri adlı bir Facebook grubu kurdu ve şişenin resmini paylaşıp Alex'i aradığımızı yazdı. Ödevimi yapıyordum ve o esnada babamdan 'Onu buldum' diye bir mesaj aldım. Çok heyecanlandım. Freddie, Liam ve Cat'e mesaj attım. İnanamadık. Vay canına" dedik. Şişenin sahibi Melling'in annesi Valerie, o henüz 17 yaşındayken öldü. Melling ise  şişenin yıllar sonra kendisine ulaşmış olmasının şokunu hala yaşıyor.

Alex şişeyi teslim alınca şu duygu dolu sözleri söyledi:

"O sırada nerede olduğumuzu hatırlamasam da, annemin notunu okumak, onun el yazısını ve yazıyı görmek gerçekten çok güzel.  Kardeşim Daniel ağladı ve büyükannem gerçekten çok duygulandı. Şişeyi artık sonsuza kadar saklayacağım. Bunun olduğuna inanamıyorum."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar