ALES başvuruları başladı! ALES başvuruları ne zaman bitecek?

ALES başvuruları başladı! ALES başvuruları ne zaman bitecek?
Binlerce lisans mezunu adayın takip ettiği ALES/2 başvuruları başladı. ALES başvuruları için son gün ne zaman? ALES'e nasıl başvuru yapılır? Sınav ücreti ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuru süreci başladı. Adaylar 17 Temmuz'a kadar başvurularını yapılabilecek.

ALES'E NASIL BAŞVURU YAPARIM

ÖSYM internet adresi üzerinden, elektronik olarak ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

ÖSYM aday işlemlerinden, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapılır. Gerekli adımlar takip edildikten sonra sınav ücreti yatırılarak başvurular tamamlanır.

ALES SINAV ÜCRETİ NE KADAR

ALES sınav ücreti, 120 TL olarak belirlenmişti. Geç başvuru ücreti ise, 180 TL'dir.

ALES 2019/2 SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM’nin açıkladığı sınav takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre yılın ikinci Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 17 Ekim 2019 tarihinde olacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 22 Eylül'de düzenlenecek olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/2) başvuruları için tüm detaylara "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar