Aksoy Araştırma'nın son anketi açıklandı! Cumhur İttifakı'nda büyük düşüş

Aksoy Araştırma'nın son anketi açıklandı! Cumhur İttifakı'nda büyük düşüş
Aksoy Araştırma'nın yaptığı ‘Türkiye Monitörü’ araştırmasının sonuçları açıklandı. Ankette yaşanan yangınların ve hükümetin süreci yönetme biçiminin seçmen tercihlerini nasıl etkilediğini ortaya koydu. Sonuçlarda Cumhur İttifakı'nın büyük bir düşüş yaşadığı görüldü.

Anket sonuçlarına göre, yaşanan felaket ve hükümetin yetersiz çalışmaları Cumhur İttifakı'na hızlı şekilde oy kaybettirdi. Bu pazar seçim olsa Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 iken Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0 oldu.

Cumhur İttifakı, 24 Haziran seçimlerine oranla büyük bir oy kaybetti. “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 13,8’i ‘kararsız olduğunu’, ‘belirtmek istemediğini’ ve ‘oy kullanmayı düşünmediğini’ ifade etti. 

Araştırma sonuçlarında kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 olarak gerçekleşti. Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0 seviyesinde görüldü. AKP'nin oy oranı yüzde 30,6 iken Cumhur İttifakının diğer ortağı olan MHP’nin oy oranı ise yüzde 8,0 oldu. Temmuz ayının son haftasında en yüksek oy oranına ulaşan ikinci parti yüzde 28,7 ile CHP oldu. 

Aksoy Araştırma'nın anket çalışmasına göre bu pazar seçim olsa sonuçlar şöyle:

AKP: %30,6
CHP: %28,7
İYİ Parti: %13,3
HDP: %9,3
MHP: %8,0
DEVA: % 2,6
Gelecek Partisi: % 1,7
Saadet Partisi: %0,8

anket1-025.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar