Akşener'den ittifak açıklaması: "Bizim tek önceliğimiz var"

Akşener'den ittifak açıklaması: "Bizim tek önceliğimiz var"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Babacan ve Davutoğlu ile ileride bir ittifak kurulup kurulmayacağına yönelik sorulan bir soruya "Bizim ittifaklar açısından bakıldığında birinci önceliğimiz kim seçilirse seçilsin 6 ay içinde güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüleceği konusunda mutabakat sağlanmasıdır” yanıtını verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programının canlı yayın konuğu oldu.

Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi ve Ali Babacan tarafından kurulacak olan partilere başarılar dileyen Akşener, “Biz İYİ Parti’yi kurarken çok zorluk çektik. Kişi olarak şikayet eden bir insan değilim ben. Arkadaşlarım da aynıydı. İki Türk filmi çıkardı yaşadıklarımızdan. Çirkin, pis bir süreçti bize yapılanlar. Sonuçta bir organizasyon ortaya koyduk. Seçime gittik. 43 milletvekili seçildi.5 milyon oy aldık ve Meclis’te temsil ediliyoruz”

İYİ Parti’nin orta sınıftaki seçmende yeni bir umuda yol açtığına işaret eden Akşener, “31 Mart’ta orta sınıfın oyları ile sonucu değiştirebildiklerini gösterdik. Çünkü 31 Mart’a giderken oluşan o ittifakın müellifi benim. İnsanlar artık oy kullanmamaya yönelik bir umutsuzluğa girmişlerdi. Şimdi biliyor ki insanlar oy kullanırsak bazı şeyleri değiştirebiliriz. Demokrasi en azından sandık üzerinden işleyebilir” dedi.

Davutoğlu ve Babacan’ın kurdukları ya da kuracakları partilerin demokrasiye katkı yapacaklarını ifade eden Akşener “Siyasi rekabete olumlu katkı yapacağına inanıyorum onun için de başarılar dilerim”

"BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜLMESİ"

Babacan ve Davutoğlu ile ileride bir ittifak kurulup kurulmayacağına yönelik sorulan bir soruya da yanıt veren Akşener, “Davutoğlu partisini yeni kurdu. Babacan’ın partisi yeni kurulacak ve onların tutumu ne olacak, bu karşılıklı bir sistemdir. Rahmetli Demirel’in söylediği gibi, doğmamış çocuğa don biçilmez. Şimdi dolayısıyla bu yolculuk nasıl olur bilmiyorum. Esas olan şu, ben Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni taşıyamadığını, taşıyamayacağını, bunun Sayın Erdoğan’ın seçimine mâlolacağına inanan bir insanım. Dolayısıyla bizim ittifaklar açısından bakıldığında birinci önceliğimiz tüm hazırlıkların yapılıp kim seçilirse seçilsin 6 ay içinde güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüleceği konusunda mutabakat sağlanmasıdır” dedi.

KANAL İSTANBUL TARTIŞMALARI

Kanal İstanbul tartışmalarına ilişkin konuşan Akşener, “Bunun çevre, strateji, nüfus ve deprem boyutu var. Sadece bir yatırım meselesi olarak baktığımızda buna gerek var mı? Türkiye ne kazanacak? Böyle bir talep yok" ifadelerini kullandı.

REFERANDUM ÇAĞRISI

Güzergah üzerindeki 30 milyon metrekare toprağın satıldığını hatırlatan Akşener, "Bunları kimler aldı? Oradaki toprakların el değiştirmesine karşı neden önlem alınmadı? İstimlak edilecek topraklar ne kadar değerlenecek? İnşallah bu işten, çılgınlıktan vazgeçilir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kanal İstanbul'a yönelik olumsuz raporların olduğunu ifade eden Meral Akşener, "ÇED raporu içinde olumlu görüşü olan isimler arasında 'Hz. Nuh oğlu ile telefonda görüştü' diyenler de var" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, Kanal İstanbul için İstanbul özelinde bir referanduma gidilmesini ve konunun vatandaşa sorulmasını ifade etti.

Asgari ücret için de açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri asgari ücretlinin vergiden muaf tutulması gerektiğini ifade etti. Vatandaşın giderlerinin arttığını, elektrik ve doğalgaza gelen zammı hatırlatan Akşener, “Daha önce 100 TL ile alabildiğini ürünü bugün 170-180 TL’ye ancak alabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

“MEHMETÇİĞİN İÇ SAVAŞIN İÇİNE SÜRÜKLENMESİNİ İSTEMİYORUM”

Libya ile yapılan deniz mutabakatına ilişkin bir soruya cevap veren Meral Akşener, “Mavi Vatan diye Meclis’e geldi. Biz ona evet dedik. Orada bir sorunumu yok. Geçmişten de bildiğimiz bir konu olduğu için mutabakat metnine evet oyu verdik. Ama Sayın Erdoğan’ın asker gönderme tezkeresini bugün gördüm. Bu tezkere konusunu Sayın Özdağ, Sayın Aydın Sezgin, Sayın Ahmet Erozan ve Sayın Aytun Çıray bir araya geliyoruz. Onlar bu işin uzmanı arkadaşlar. Bu 4 arkadaşımız milletvekillerimizle görüşüyor ve aramızda oylanıyor. Kişisel fikrimi söylüyorum; Mehmetçiğin bir iç savaşın içine sürüklenmesini istemiyorum.

Libya konusunda Dışişleri Bakanı ve Savunma Bakanı’nın partilere bir açıklama yapması gerektiğini savunurken, “Bizlere bilgi verilmiyor. Ben yaptım oldu kanaatini oluşturan fikirle bir yere girip çıkmayı sağlayan şey bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” dedi.

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Erken seçim söylentileri hakkında da konuşan İYİ Parti lideri, “Ben seçim olacak yorumunda bulunamıyorum. Niye göremiyorum, çünkü Saray bir kültür yaratır. Bir de paralel bir evren yaratır. Sayın Erdoğan’ın seçmenle iletişimi hep iyi olmuştu. Bu saray işinden sonra Erdoğan’ın iletişimi koptu. Doğru verilerin önüne gittiğinden emin değilim. Sayın Erdoğan’ın etrafında rahatça konuşabileceği bir siyasetçi kalmadı. AKP ile Erdoğan’ın da iletişimi kopuk. 2023’e eğer bu seçim yapılacaksa o zamana kadar rahat rahat işlerini yapacaklardı. Neden erken seçim sözlerine bu kadar kötü bir dille çemkirdi? Neden bana bu kadar kızdılar? Acaba mı diyorum? Ama ben de sisinle aynı fikirdeyim. Sayın Erdoğan 2023’ü zorlar ama ekonomi onları 2023’e götüremez. Ben de diyorum ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemi Türkiye’ye olmadı. Uçacaktık, kaçacaktık olmadı… Bunun da bir çözümü var bu da AKP, Ana muhalefet ve bizler oturup parlamenter demokrasiye geçmektir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar