Akşener'den esnafa destek çağrısı! 1 yıl faizsiz kredi verilsin

Akşener'den esnafa destek çağrısı! 1 yıl faizsiz kredi verilsin
İktidarın salgınla mücadele politikasını eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) bayram öncesi esnaf kepenk açsın' önerisine destek verdi. İYİ Parti lideri Akşener, esnafa faizsiz kredi başta birçok tekliflerinin dikkate alınmadığını da hatırlattı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun daveti üzerine belediyeye ait hizmet alanlarında bir takım incelemelerde bulundu. İlk olarak Dudullu-Bostancı metro hattında incelemelerde bulunan Akşener buradan Kurbağalıdere'ye geçip ıslah çalışmalarını gözlemledi. Akşener son olarak Hasanpaşa Gazhane Müze Binası ve Gazhane Tiyatrosu'nu ziyaret etti. Hizmet binaları hakkında Ekrem İmamoğlu'ndan bilgilendirme alan Meral Akşener programın sonunda basın mensuplarının ziyareti ve güncel konularla ilgili sorularını yanıtladı.

meral-aksener-3.jpeg

"HESAP VEREBİLİR ŞEFFAF BİR YÖNETİM"

Yeniçağ'dan Sümeyra Kırca'nın haberine göre, Akşener, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmaların bir kısmını yerinde gezdim. Türkiye'de vatandaşımızın, İstanbullunun vergilerinin İstanbul'a harcanmasından ve vatandaşına hesap verebilir şeffaf bir yönetim olmasından ziyadesiyle memnun olduğumu belirtmek isterim. Burada başta Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere diğer belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine ve yetkililere teşekkür ederim. Allah milletimize olan hizmeti daim etsin, Allah utandırmasın" dedi.

meral-aksener-4.jpeg

Siyasi gündemle ilgili soru almayacağını bildiren Akşener, "Gündelik, siyasi mutlaka pek çok sorun var ama bu gördüğümüz, göreceğimiz hizmetlerin gölgelenmesine sebep olur. Onun için proje dışı bir konuda bir şey konuşmayacağım. Vatandaşımızın ilgisinin bilgisinin olması gereken alanlar buraları" diye konuştu.

meral-aksener-5.jpeg

ESNAFA DESTEK

İYİ Parti Lideri Akşener, TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in ''Bir yılı aşkın süredir Kovid-19'un getirdiği zorluklara göğüs geren esnaf ve sanatkarlar bayrama son iki gün kala açılmalı. Mahalle aralarında faaliyet gösteren konfeksiyoncu, ayakkabıcı, çantacı gibi küçük esnafımız ile berber ve kuaför esnafımıza bayram öncesi iki günlük açılma imkanı sağlanırsa esnafımızın ve bayram alışverişi yapılan çocukların yüzü güler'' teklifini hatırlatan gazetecilere "Bendevi Palandöken elbette bu işi en iyi bilenlerinden birisi. Başkanın önerisine bizim, siyasilerin destek olması düşer" karşılığını verdi. ''En başında bu düğme yanlış iliklendi'' diyerek iktidarın pandemiyle mücadele politikasını eleştiren Akşener, önerilerinin dikkate alınmadığını söyledi.

meral-aksener-9.jpeg

İYİ Parti lideri ''Esnafa özellikle devletin, vakıfların kiracısı olanların kiralarını kaldırın, stopajlarını sıfırlayın, adam başı, çalıştırdıkları insan başı da 10 bin lira, bir yıl ödemesiz, faizsiz kredi verin, hareketlensin dedik'' ifadesini kullandı. Hazine garantili köprü, otoyol ve havalimanlarına yapılan ödemeleri hatırlatan Akşener şöyle devam etti: ''Esnaf çok başından beri yanlış yönetildi. Gömmüşsün parayı, yürü ondan sonra üzerinde. Öncelik sıralamaları farklı. Bu nedenle de esnafı diyelim ki kapattınız, başından beri söylediğimiz bir şey var, ailelerde, geliri olmayan ailelerde kişi başına 500 lira verin harcasınlar. Acil ihtiyaçlarını karşılasınlar.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar