Meral Akşener'den çok konuşulacak erken seçim yorumu

Meral Akşener'den çok konuşulacak erken seçim yorumu
İYİ Parti lideri Meral Akşener, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere bulunduğu Kırıkkale'de, erken seçim sorusuna yanıt verdi. Erken bir seçim olmasını beklemediğini ifade eden Akşener, 'Haziran 2021 olabilir' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kırıkkale'ye gitti. Vatandaşlarla görüşen ve esnaf ziyaretinde bulunan Akşener, erken seçime ilişkin de değerlendirmede bulundu. 

'ÇOK ERKEN BİR SEÇİM BEKLEMİYORUM'

Vatandaştan gelen "Erken seçim olacak mı?" sorusun yanıt veren Akşener, "Ekonomiye bağlı. Çok erken bir seçim beklemiyorum. 2021 Haziran'ı olabilir belki. Çok yakın zamanda bir seçim beklemiyorum." ifadesini kullandı. 

BAHÇELİ'NİN 'EVİNE DÖN' ÇAĞRISI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "eve dön" çağrısını hatırlatması üzerine de değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Ben şimdi Sayın Bahçeli'nin ev sözünün ne manaya geldiğini bilmediğim için Sayın Erdoğan'a seslendim. Dedim ki ortağını ilgisiz bırakma. Bana sardırdı. Onun için ilgilen. Eve mi? Onu bilmiyoruz. Yuvalar çok, evim de yuva. Ben başından söyledim. Ben politikayı bırakıp herkesten özür dileyip eve dönerim. Bu derece." diye konuştu.

Kente propaganda amaçlı gelmediğini dile getiren Akşener, partili cumhurbaşkanlığı sistemini Türkiye'nin taşıyamadığını söyledi. 

İyileştirilmiş, güçlendirilmiş bir parlamenter sistemden yana olduklarını aktaran Akşener, AKP, CHP ve kendilerinin katılımıyla bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

'ERDOĞAN BU MATEMATİKLE SEÇİLEMEZ'

Parlamenter sistemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Gelin, adam gibi oturup bu sisteme geçelim diyoruz. Geçer miyiz? Bunu zaman gösterecek. 2021 Haziran'da seçim bekleniyor. Diyelim ki 2023'te oldu, bakın iddia ediyorum Sayın Erdoğan bu matematikle seçilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra bir çay bahçesinde vatandaşlarla dertleşen İYİ Parti lideri şöyle konuştu:"Bugün 10’nun ili dolaşıyorum. İlçe ilçe geziyorum. Vatandaşın derdine dikkat çekiyorum, propaganda yapmıyorum, oy istemiyorum. Çünkü seçim yok. Yarın bir gün seçim geldiğinde arkadaşlarımız dolaşacak oy isteyecek, anlatacak o başka bir şey. EYT’liler mesela; bizim üzerinde durduğumuz bir konu. Esnaflar söylüyor bize biz onları paylaşıyoruz, insanların dinmesini sağlıyoruz. Böyle bir iş edindim kendime onun için buradayım. Elektrik faturalarından çok şikayet ediliyor. Kiralık dükkanların stopajından, SSK primlerinden şikayet ediliyor. Müşterinin alım gücü düştü maliyetler yükseldi, esnafa destek olunsun deniliyordu. Pandemi sürecinden önce özellikle." 

Meral Akşener, vatandaşın ittifak sorusuna çok net cevap verdiAna Sayfa» Siyaset11.08.2020 12:23İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt gezileri kapsamında  Kırıkkale'de vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener, bir vatandaşın ittifak sorusuna "Burada olmaya devam edeceğim." sözleriyle cevap verdi.

'SATTIĞIMIZIN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ'

Yahşiyan’daki bir pastaneyi ziyaret eden Akşener, dükkan sahibine ''Geçinebiliyor musunuz?'' diye sordu. Esnaf ise Akşener'e "Sattığımızın karşılığı alamıyoruz. Ev geçindirmekte zorlanıyoruz. Sigorta maliyeti işçi maliyeti çok yüksek. 18 saat çalıştığım halde zor geçiniyoruz." cevabını verdi. Akşener, daha sonra da bir berber ile konuştu. Berber, şöyle konuştu:

"İşler kötüye gidiyor, giderlerimiz yükseliyor gelirimiz az. Herkes çözüm diyor ama Çözüm görmedik. Elektrik giderlerimde artış var, kurbanda iş yapamadım. İlk defa böyle bir bayram gördüm, insanlarda tedirginlik var."

'VATANDAŞIN DERDİNE DİKKAT ÇEKİYORUM'

Daha sonra bir çay bahçesinde vatandaşlarla dertleşen İYİ Parti lideri şöyle konuştu:

"Bugün 10’nun ili dolaşıyorum. İlçe ilçe geziyorum. Vatandaşın derdine dikkat çekiyorum, propaganda yapmıyorum, oy istemiyorum. Çünkü seçim yok. Yarın bir gün seçim geldiğinde arkadaşlarımız dolaşacak oy isteyecek, anlatacak o başka bir şey. EYT’liler mesela; bizim üzerinde durduğumuz bir konu. Esnaflar söylüyor bize biz onları paylaşıyoruz, insanların dinmesini sağlıyoruz. Böyle bir iş edindim kendime onun için buradayım. Elektrik faturalarından çok şikayet ediliyor. Kiralık dükkanların stopajından, SSK primlerinden şikayet ediliyor. Müşterinin alım gücü düştü maliyetler yükseldi, esnafa destek olunsun deniliyordu. Pandemi sürecinden önce özellikle."

İTTİFAK SORUSUNA CEVAP VERDİ

Meral Akşener, bir vatandaşın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ve ittifak sorusuna ise şöyle cevap verdi:"Burada olmaya devam edeceğim. Şimdi biz partimizi niye kurduk? Biz partimizi bu sistemin doğru olmadığını, hepimizi sıkıntıya sokacağını (nitekim iki sene sonra da soktu) iddia ederek bir siyasi parti kurduk vatandaşın talebiyle. Dolayısıyla bizim evimiz 83 milyondur, Anadolu’dur, milletin sinesidir evimiz. Bu netlikte söyleyeyim. (Millet İttifakı’nı kastederek), bizim bir sıkıntımız yok. Biz yola çıktıklarımızı milletimizin değerlerine, milletimizin çıkarlarına halel gelmediği sürece yolda bırakmadık hiç. Burada bir sorunumuz yok." 
Kaynak Yeniçağ: Meral Akşener, vatandaşın ittifak sorusuna çok net cevap verdi 

AYASOFYA AÇIKLAMASI

Meral Akşener, yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne de değinerek, şunları kaydetti:

"Sağın her rengi Ayasofya'nın açılmasını ister. Ben de isterim, onun tavrını koyduk. Mesela bilinmeyen bir şey var. Geçmişin solcuları da emperyalizm üzerinden baktığı için onlar da Ayasofya'nın açılmasının karşısında değildi. Ayasofya konusunda, 'olsun' diyen en genç yapı biziz. Çocuklarımızın öncelikleri ne? Onun için yeni neslin taleplerine uygun bir bakış açısına ihtiyaç var. Çocuklarımız çok başka. Öncelik iş bulmak. Bakıyorsunuz, Hristiyan dünyasında da bu durum aynı. Ayasofya bizden gitti gibi bir durum olmadı. Bu yeni bir dünya."

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar