Akşener: "Yeni bir açılım gündeme gelebilir"

Akşener: "Yeni bir açılım gündeme gelebilir"
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan'a heyet gönderilmesine tepki göstererek ikinci bir açılımın gündeme gelebileceğini söyledi. Akşener, Cumhur ittifakı'nın ortaklarına "PKK ile aranıza mesafe koyun" diye seslendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV’de katıldığı İşin Aslı adlı programda Mehmet Tezkan ve Fikret Bila’nın sorularını yanıtladı.

Bebek katili Abdullah Öcalan'a heyet gönderilmesine tepki gösteren Akşener,  ikinci bir açılımın gündeme gelebileceğini ifade etti. Meral Akşener ayrıca Cumhur ittifakı'nın ortaklarına "PKK ile aranıza mesafe koyun" diye seslendi.

Meral Akşener, şu ifadeleri kullandı:

24 Haziran’a giderken ben FETÖ’cüydüm, 31 Mart’a giderken Kandil ile sözleşme imzalıyor dediler. Terörist başı Öcalan’a mektup okuttular, Osman Öcalan TRT’ye gitti. Sayın Cumhurbaşkanı galiba orada da kandırıldı. 23 Haziran’da insanlar gitti sayın İmamoğlu’na oy verdi. İstanbul’daki seçmene kimse sahip değil. Hiçbir seçmene saygısızlık etmemek için sahiplenmedik. İstanbul bir laboratuvar, doğru değerlendirmek lazım."

"CUMHUR İTTİFAKI DUYGUSAL BİR BİRLİKTELİK"

"Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasındaki farkı doğru anlatmamız lazım. Cumhur İttifakı bir iş birliği değil bir ortaklık. Çok duygusal bir birliktelik. Mesela Andımız konusunda MHP’nin kurumsal olarak Andımız’ın kaldırılmasına onay vermesi mümkün değil. Tabana aykırı şekilde karar alacak şekilde iç içe geçmiş bir ortaklık. Biz 4 parti olarak bir iş biliği yaptık. O iş birliği ile Meclis’te tablo değişti. AKP, MHP ile yan yana olmak zorunda kaldığı bir sistem doğdu.

31 Mart’ta için Eylül ayından itibaren çalışmalar yaptık. Parti yöneticilerimize sorduk ittifak yapıp yapmamayı ve ittifak teklifini ilk biz götürdük.

Bu ittifak yerel seçimde büyük başarı kazandık. İstanbul’a baktığımızda orta sınıf seçmen o kadar yorgundu ki, her seferinde hayal kırıklığı yaşadı. Biz inandık, gerçekten İstanbul’da bu seçimin alınabileceğine ben Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın İmamoğlu inandık ve 13 bin oy farkla kazandık. Sonrasını biliyorsunuz.

İstanbul’da seçmene terörist dendi. Bizim Kürt kökenli belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın vatandaşlık bilgileri yayınlandı ve bunların PKK’lı olduğu söylendi. Buna sert bir karşılık verdik.

"YENİ BİR AÇILIM GÜNDEME GELEBİLİR"

“Abdullah Öcalan ile kankasınız. Bizim Mehmet yeni gitti diyorsunuz. Ancak hiçbir şey yapmıyorsunuz. Ben 23 Şubat’ta bunlar görüşüyor demiştim. Şimdi de söylüyorum ikinci bir açılım gündeme gelebilir. Siz bizi Kandil ile sözleşme yaptınız diye karalayacağınıza Cumhur İttifakı'nın ortaklarına diyorum ki PKK ile aranıza mesafe koyun.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar