Meral Akşener mülteciler konusunda müjdeyi verdi

Meral Akşener mülteciler konusunda müjdeyi verdi
Memleket Gezileri kapsamında Sinop'ta bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener mülteciler ve kontrolsüz göç ile ilgili açıklamada bulundu.

Suriye’den gelenlerle birlikte başlayan kontrolsüz göç, Afganistan’dan gelen sığınmacılarla artarak devam ediyor. Son dönemde iktidarın bu konuya önlem almamasını sürekli eleştiren muhalefet ise çözüm önerilerini topluma daha sık anlatmaya başladı. 

meral-2.jpeg

İYİ Parti lideri Meral Akşener Suriye’den gelenleri tekrar ülkelerine göndermenin önemli adımlarından bir tanesinin diplomasiyi etkin kullanmak olduğunu belirterek, “Türkiye’ye yönelik çok büyük ve kontrolsüz bir göçmen dalgası var. Dünyanın en büyük sorunu bundan 15 yıl önce ortaya çıkan göçmen sorunu oldu. Burada Türkiye’yi yönetenlerin temel bir hatası var. Türkiye’yi bir hendek haline getirdiler. Afrika’dan, Orta Doğu’dan göçmenler Türkiye’ye gelerek buradan transit olarak Avrupa’ya geçmeye çalışıyorlar. 

Avrupa ülkeleri almayınca burada kalıyorlar. Hal böyle olunca da Türkiye kocaman bir göçmen ülkesi haline geldi. Ülkemizde nüfusu en fazla olan göçmenler Suriyeliler. Biz Suriye’nin iç işlerine neden karıştık? 2-3 yıl önce Erdoğan’a beni Esad’la anlaşmak için gönder, bu insanları sağlıkla, barış içinde ülkelerine gönderelim bizde garantör olalım dedim. Biz iktidar olursak bunu yapacağım. Anlaşılacak ve Suriyeliler ülkelerine gönderilecek” açıklamasını yaptı.

meral-3.jpeg

Yeniçağ'dan Halil Yatar ve Yeniçağ Sinop Temsilcisi Gözde Özcan'ın imzasını taşıyan habere göre Sinop Merkez’de vatandaşlara seslenen Akşener şunları söyledi: “Her siyasetçi buraya gelmeli ve sizin sorunlarınızın çözümü üzerinden konuşmalıdır. Bize vereceğiniz notları ürettiğimiz projeler üzerinden vermelisiniz. Siyasi kavgalar sizin tencerelerinizi kaynatmadığı gibi işsiz çocuğunuza iş yaratmıyor, zincir marketleri ortadan kaldırmıyor, esnafın derdine deva olmuyor. Bu gezmelerin ağaları rahatsız ettiğini görüyorsunuz. İnat bir insanım gezmeye devam edeceğim. Buralara gelecekler işsiz gencin için size gelip izahatta bulunacaklar. İstihdam yaratan ekonomik tercihlerde bulunmak zorunda kalacaklar. Yandaş kayırmak ortadan kalkacak. Çocuklarımızın tamamı yurtdışına gitmek istiyor. Sebep kayırmacılık, liyakatle ilgili problemlerin oluşu, evlatlarımızın bu ülkede kalmasını istiyorsak seçmen veli nimet olmak zorundadır”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar