Akşener 'Ben başbakan adayıyım' diyerek ne demek istedi? İYİ Parti'nin önemli isminden kritik açıklama

Akşener 'Ben başbakan adayıyım' diyerek ne demek istedi? İYİ Parti'nin önemli isminden kritik açıklama
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir televizyon programındaki "Ben başbakan adayıyım" sözlerine dikkat çekerek çok önemli açıklamalar yaptı.

Haber Türk’te yayınlanan “Olaylar ve Görüşler” programına katılan Aytun Çıray, Akşener’in bir hamle yaptığını ve bu hamlenin bir kırma noktası yarattığını söyledi.

"YENİ BİR KIRILMA NOKTASI"

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray “Bu seçimlerin yüzde yüz kazanılarak, iyileştirmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek için bir hamle yapması gerekiyordu ve bu hamleyi yaptı, bu hamlenin yapılması önümüzdeki süreçte yeni bir kırılma noktasıdır.
 Bizi bu buhrandan çıkaracak ve meşru bir ortamda seçim ve yeni anayasa için referanduma getirecek bir düzeni ortaya koymak için yapılmış büyük bir siyasi hamle büyük fedakarlıktır.” dedi.

"BELİRSİZLİK DÖNEMİ SONA ERMİŞTİR"

Çıray “Yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Sayın Akşener'in yaptığı bu açıklamalarla belirsizlik dönemi sona ermiştir.
Bir kere en başta kendi adaylığı ile ilgili belirsizliği ortadan kaldırmış ve Millet İttifakının içerisine nifak sokma çalışmalarını da sona erdirmiştir.
Cumhurbaşkanlığının ve Cumhurbaşkanlığı makamına aday olacak şahsın çerçevesini belirlemiş ve açıkça ortaya koymuştur.” ifadelerini kullandı.

"İYİLEŞTİRİLMİŞ GÜÇLENDİRİLMİŞ BİR PARLAMENTER SİSTEMİ GARANTİ ALTINA ALMIŞTIR"

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray sözlerini şöyle bitirdi:

“Cumhurbaşkanının, seçilecek cumhurbaşkanının daha sonra sembolik cumhurbaşkanı olarak devam edeceğini kesinleştirilmiş ve “Başbakana adayıyım” diyerek iyileştirilmiş güçlendirilmiş bir parlamenter sistemi garanti altına almıştır.
Yani ne anlamda garanti altına almıştır? İttifak üyeleri açısından değil Türk milletinin kafasında bu konuda verilen sözler eğer tereddüt yaratıyorsa bu tereddütleri ortadan kaldırmış.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar