Akşener 5. kez savcılığın yolunu tuttu

Akşener 5. kez savcılığın yolunu tuttu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 2016 yılında başlatılan ve hakkındaki gizlilik kararını daha önceki taleplere rağmen kaldırılmayan soruşturmayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 2016 yılında başlatılan ve hakkındaki gizlilik kararını daha önceki taleplere rağmen kaldırılmayan soruşturmayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Akşener’in avukatı Uğur Poyraz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu dilekçede soruşturmayla ilgili gizlilik kararının kaldırılarak, Akşener’in ivedilikle ifadesinin alınması istendi.


 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hakkındaki FETÖ soruşturma nedeniyle ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na avukatı aracılığıyla başvuruda bulundu.Akşener’in avukatı Uğur Poyraz savcılığa sunduğu dilekçede, 2016 yılında başlatılan soruşturma hakkında hala müvekkiline bir bilgilendirmede bulunulmadığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:“3 yılın sonunda 23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçimi sürecinden apar topar ‘gizlilik kararı’ alındı. 1 yılı aşkın süredir ‘gizlilik kararı’ devam ettirildi. Müvekkillim Sayın Meral Akşener’in ‘Gizlilik kararı kaldırılsın, kamuoyundan gizleyeceğim, çekineceğim bir husus yoktur’ talepli başvurularına cevap dahi verilmedi.”

‘SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRİLDİ’ 

ANKA’nın verdiği bilgiye göre Poyraz, 4 yılı aşkın süredir devam eden soruşturmanın ‘siyasi malzeme haline getirildiğini’ kayderek, dosyadaki ‘gizlilik kararı’nın kaldırılmasını istedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ifadesini ‘ivedi olarak alınmasını’ talep eden Poyraz, “Gizlilik kararının’ kaldırılarak, kamuoyu ile dosya içerinin paylaşılmasına karar verilmesi gerektiği kanaatindeyiz” dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Ağustos günü Akşener hakkında “Yerli ve milli” vurgusu yaptığını hatırlatan Poyraz, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:“Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı’nın istihbarat birimleri ve gerekli kurumlardan bilgi almaksızın böyle bir açıklama yapması söz konusu olamaz. Belli bir dönem, tercih ve karar alma süreçlerine ilişkin yanıltıldığını defaatle dile getiren Sayın Cumhurbaşkanı’nın kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalarda aldatılma hassasiyetine kurumların ve birimlerin titizlik gösterdiklerini varsayıyoruz.”İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Avukatı Uğur Poyraz’ın savcılığa sunduğu dilekçe şöyle:

-017.jpg2-196.jpg44-001.jpg

 


 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar