AKP'den kura müdahale hazırlığı! Yeni dolar planları deşifre oldu

AKP'den kura müdahale hazırlığı! Yeni dolar planları deşifre oldu
Türk Lirası karşısında değer kazanan Dolar/TL kurunun düşmesi için AKP yönetimden hamleler geliyor. Ortaya çıkarılan bilgiye göre yeni bir dolar planı devreye sokulmak için bekletiliyor.

AKP'NİN DOLAR PLANI DEŞİFRE EDİLDİ!

Ekonomik yıkım ve kurdaki dengesiz hareketler devam ederken, AKP ekonomi yönetiminden TL''yi teşvik edici yeni hamleler geliyor.

Merkez Bankası''nın hamlesiyle yabancıya Türk lirasını açığa satmama şartıyla swap imkanı tekrar açılıyor. Yapılan planlara göre temmuz ayında işlemlere başlanacağı ve en az 3 veya 6 ay vadeli swaplar ile yabancılara Türk lirası fonlaması yapılacak.

Bloomberg''in haberine göre; varlık sınıfı bazında bir sınırlamanın öngörülmediği ve yabancıların lira cinsi her ürüne yatırım yapabilmesine olanak sağlanacağı belirtildi.

Öğrenilen bilgiye göre swap kanalıyla sağlanacak Türk lirası, tahvil, hisse ya da mevduat gibi yatırımlarında için kullanılabilecek. Alınan bilgiye göre TCMB''de ayrı bir swap için çalışmalarını sürdürüyor. Buna göre, en az iki yıl vadeli tahvillere yatırım yapacak yabancı yatırımcılara sıfır fonlama maliyetli, dolar bazında yüzde 4 getiri garantili bir plan üzerinde çalışmalar sürdürülüyor.

Konuyla ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildiren yetkililer, detayların henüz netleşmediğini bildirdiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar