Marmaris yangınını değerlendiren Süleyman Soylu'dan idam çıkışı

Marmaris yangınını değerlendiren Süleyman Soylu'dan idam çıkışı
Marmaris'te kontrol altına alınan yangın hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangını çıkaran kişi hakkında da konuştu. Sözlerinde idam cezasının caydırıcı gücüne dikkat çeken Soylu'nun açıklaması, 'idam geri mi geliyor?' sorusunu akıllara getirdi.

AKP'DEN İDAM ÇIKIŞI GELDİ: KULAĞA HOŞ GELMİYOR AMA...

Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangını günlerdir söndürülemiyor. Yaşanan büyük felaketle ilgili bir kişi gözaltına alınırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan kişinin, "aile arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kızarak ormanı yaktığını" kabul ettiğini açıkladı. Soylu konuyla ilgili yaptığı bir başka açıklamada ise İdam konusunu yeniden gündeme taşıdı.

SOYLU''DAN İDAM ÇIKIŞI

İdam konusunun Türkiye’de çok tartışıldığını ifade eden Soylu “ idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağıza hoş gelmiyor. Ama başka bir şey var. Bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir” diye konuştu.

Soylu, konuşmasında şunları söyledi:

“Birçok ülke acaba yardım edebilir miyiz diye bize talepte bulunuyor. Mesele ehem kamusal hem de dünyayı ilgilendiren bir mesele haline gelmiş. Sorumluluk sahibi olan herkese sesleniyorum; hem kendi sorumluluğumuza hem de zincirleme sorumluluğumuza hep beraber uymak durumundayız. Zannediyorum savcılığa zevk edilecek. Bu işlerden canı yanan bir vatandaş olarak söylüyorum bu cezalar özellikle orman konusundaki cezalar artırılmalıdır. İdam konusu Türkiye’de çok tartışılıyor ama idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağıza hoş gelmiyor. Ama başka bir şey var. Bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir. “

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar