AKP'nin Nevşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Savran oldu

AKP'nin Nevşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Savran oldu
AKP, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın istifası üzerine yerine belediye meclis üyesi Mehmet Savran'ı aday gösterdi.

AKP'nin Nevşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın istifasının ardından AKP, başkan adayını açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan AKP Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, yarınki seçimde adaylarının Mehmet Savran olduğunu belirtti.

Yanar, “Yapılan istişareler ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile yarınki Belediye Meclis Toplantımız öncesinde İl Belediye Başkan Adayımız Mehmet Savran olmuştur. Şehrimiz adına hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 Anadolu Ajansı'na da konuşan Mustafa Rauf Yanar, adaylarının kentin geleceği için hayırlı olmasını temenni etti.

Teşkilat olarak Savran'ı desteklediklerini dile getiren Yanar, "Sayın Rasim Arı'nın sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifasının ardından gelişen süreçte, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile belediye meclis üyelerimizden Mehmet Savran, partimizin adayı olmuştur. Şehrimizde, 'Ak icraatların' devamı adına teşkilat olarak kendilerine destek olacağız" diye konuştu.

Savran da seçilmesi halinde görevini layıkıyla sürdürüp, yatırımların hızla gerçekleştirilebilmesi için gayret göstereceklerini dile getirdi.

Nevşehir Belediye Meclisi, yeni başkanın seçimi amacıyla yarın saat 14.00'te olağanüstü toplanacak.

mustafa-yanar.png

NE OLMUŞTU?

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın önceki döneme ilişkin yolsuzluk soruşturmasına yardım ettiiği için baskı gördüğü öne sürülmüştü.

Sağlık sorunları gerekçesiyle, 29 Ocak'ta istifa ettiğini açıklayan Arı, “Sağlık sorunlarımdan dolayı böyle bir karara varmış bulunuyorum. Tek kuruş boğazımdan aşağıya haram lokma inmişse rabbim o lokmayı boğazımda durdursun ve şu an canımı alsın” demişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar