AKP'nin MYK Toplantısı ardından parti sözcüsü Ömer Çelik konuştu

AKP'nin MYK Toplantısı ardından parti sözcüsü Ömer Çelik konuştu
AKP sözcüsü Ömer Çelik, partisinin bugün gerçekleştirdiği MYK Toplantısı ardından canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Kripto para düzenlemesi geliyor...


AKP sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları: 

DİJİTALİN SİYASETİ DİYORUZ

Bugün en kapsamlı değerlendirmelerden biri de, Ömer İleri başkanımızın gerçekleştirdiği sunum oldu. Metaverse kavramına kadar geniş çerçevede MYK'mız bu konuyu ele aldı.

Dijitalin siyaseti diyoruz, dijital siyaset demiyoruz. Dijitalle ilgili olarak bunu yakından takip etmemiz gerektiği gözüküyor. Geleneksel kurumlarla ilgili, mülkiyet tanımı ile ilgili yeni boyutların açıldığını, yeni tehditlerin güçlü şekilde ortaya çıktığını görüyoruz.

KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ

Kripto paralarla ilgili hukuki düzenleme yapılacak.  Sayın Cumhurbaşkanımız hukuki altyapısının çalışılmasıyla ilgili de talimat vermiştir. 'Net Konuşalım'da çıkan veriler şunu gösteriyor; genç kardeşlerimiz uzay konusuna büyük ilgi duyuyor. 

KILIÇDAROĞLU'NUN 'İKLİM BAKANLIĞI' SÖZLERİ

Sayın Kılıçdaroğlu gençlerle buluştuğu programda ileride İklim Değişikliği Bakanlığı kurmak olduğunu söylemişti. Gençlerle buluşmada İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan bahsedilmesi şaşırtıcı olmuştur.

Ülkemizde İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanımızın imzaladığı kararname ile zaten kurulmuştur. İklim Bakanlığı 7 bölgemizdeki iklim değişikliklerinin ele alınması şeklinde takip başlatmıştır. Uluslararası açıdan rekabet gücü ve kaynaklarımızı korumak bakımından yeşil mutabakat ortaya çıkmıştır. Bütün bu çerçeve aslında Cumhurbaşkanımızın imzasıyla hayata geçen bu oluşum yeşil devrim konusuna ne kadar boyutlu bir şekilde hazırlanıldığını gösteriyor. 

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

Verdiğimiz mesajların dünyada geniş bir yankı bulduğunu görüyoruz. Zaman zaman Türkiye'nin izole olduğu gibi temelsiz yaklaşımlara verilecek bir cevaptır. Cumhurbaşkanımız krizin her iki tarafına hitap edebilen bir yaklaşım ortaya koyuyor. Yeni bir krizi, savaşı bölgemiz kaldıramayacaktır. Bu başka krizleri tetikleyecektir. 

TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ

AB Rusya Ukrayna krizinin çözümüne öncülük edemiyor. Türkiye AB'ye büyük bir vizyon katabilir, cumhurbaşkanımızın dediği gibi AB'nin sırtından yük alabilirdi. Ama değerlendiremediler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar